Vague View: To Hell With Heaven

Vague View werd pas in 2017 boven het doopvont gehouden in de buurt van de West-Vlaamse hoofdstad Brugge. Het vijftal – Dondi Welvaert (vocals), Nigel Verrecas (gitaar), Fre Gereels (gitaar), Thomas De Baere (bass) en Miguel Ryde (drums) – zorgt op deze ‘To Hell With Heaven’, hun debuutalbum voor acht nummers. ‘The Blasphemist’ is kan je als intro beschouwen en bouwt langzaam op met stevige klanken en ergens in de achtergrond wat rauwe vocalen. Het beestje komt echt tot leven met ‘To Hell With Heaven’, een krachtig nummer dat het geluid van Vague View meteen kenbaar maakt: hard, zwaar en agressief. De heren kiezen voor een mix van hardcore en metal met agressief klinkende ruwe vocalen. Krachtige riffs, beukende drums, pompende basslijnen en best wel melodieuze gitaarbreaks zijn de ingrediënten waarmee de heren werken. Ze grijpen je dus meteen bij je nekvel, en schudden je woest door elkaar. ‘Sleepers’ gaat op dit elan verder maar klinkt net iets meer gedreven. De overige nummers liggen allen in het verlengde van deze twee, enkel ‘False Prophecy’, dat dit album afsluit, heeft een andere break die een pak rust verleent met wat gesproken woord. We kunnen dus stellen dat Vague View voor zichzelf met deze ‘To Hell With Heaven’ een mooi visitekaartje heeft gemaakt, waarmee ze fier naar buiten mogen komen. We gaan niet beweren dat we alles van deze heren even goed konden smaken, maar met zo’n debuut mag je als band tevreden zijn, zeker als je ziet dat men nog niet zo lang samen werkt.

Luc Ghyselen (72)

Independent Release

Tracklist: 1. The Blasphemist 2. To Hell With Heaven 3. Sleepers 4. Open Eyes 5. Succubus 6. Thin Skinned 7. Beast 8. False Prophecy