Striker: Play To Win

Striker is afkomstig uit het Canadese Edmonton, Alberta, alwaar de band in 2007 werd opgestart. De line-up werd ondertussen een paar keer gewijzigd maar vocalist Dan Cleary en gitarist Chris Segger bleven al die tijd aan boord. Voor deze ‘Play To Win’, het zesde full-album van de band dat vorig jaar op de markt kwam maar ons toen om een of andere reden ontsnapte, wordt de line-up vervolledigt met Tim Brown (gitaar) en William Wallace (gitaar), terwijl sessiemuzikant Randy Black voor de drumpartijen zorgde. ‘Play To Win’ is een tien tracks album geworden die elke liefhebber van traditional heavy metal en / of power metal blindelings in huis mag halen. Elke track wordt op hoog niveau afgewerkt terwijl het speelplezier uit de speakers druipt. Misschien is de band net iets minder gekend in onze contreien en dat is best spijtig want wat Striker hier aflevert is absoluut top in het (sub)genre. Bass en drums zorgen voor een heel stevig en solide onderbouw, de riffs zijn krachtig en moddervet, de gitaarsolo’s zijn melodieus, vingervlug en inventief. En als kers op de taart zijn er de sterke, maar ook wel heel soepele vocalen. Aan aanstekelijkheid is er ook al geen gebrek want vanaf de eerste tonen van opener ‘Heart Of Lies’ gaan onze voeten het ritme mee tappen, knikken we goedkeurend tijdens elk nummer, omgorden we tijdens de wervelende solo’s onze eigen luchtgitaar, … kortom een knallend heavy metal feestje met alles erop en eraan ontstaat spontaan bij het beluisteren van deze ‘Play To Win’, al. We zijn dus maar wat blij dat album alsnog op onze deurmat terug kwam, want tegen tien krachtig heavy metal songs zeggen we nooit nee. Met ‘Play To Win’ heeft Striker, bij ons in elk geval, voor een win-win situatie gezorgd.

Luc Ghyselen (78)

Record Breaking Records RBR03CD

Tracklist: 1. Heart Of Lies 2. Position Of Power 3. Head First 4. On The Run 5. The Front 6. Play To Win 7. Standing Alone 8. Summoner 9. Heavy Is The Heart 10. Hands Of Time