Rammstein op 10 juli naar Brussel.

Het Duitse fenomeen Rammstein komt op woensdag 10 juli naar het Koning Boudewijn Stadion te Brussel in het kader van hun “Europe Stadium Tour 2019”. De tickets zijn al een tijdlang de deur uit gevlogen, al kan je nu je naam nog op een wachtlijst plaatsen.

Rammstein is zowat dé exponent van muziek die we plaatsen onder de noemer Neue Deutsche Härte. De heren brengen een mix van industrial, metal, hard rock en gothic die ze zelf omschrijven als “tanzmetall”. Nu, in welk vakje je Rammstein ook wil stoppen, ze zijn razend populair en zorgen voor aanstekelijke nummers die hen reeds hitsucces opleverden en tal van awards. Maar hoe goed elk nummer of album op zich ook is, het is vooral tijdens live concerten dat de band tot het uiterste gaat dank zij een massa aan extra visuele extraatjes. Vandaar dat elk concert van dit gezelschap steeds een belevenis op zichzelf is. Wie er ooit bij was zal dit zeker beamen. Nog een opvallend weetje: Rammstein werd in 1994 opgestart en bestaat nog steeds uit het volgende zestal: Till Lindemann (lead vocals, harmonica), Richard Z. Kruspe (lead guitar, backing vocals), Oliver “Ollie” Riedel (bass), Paul H. Landers (rhythm guitar, backing vocals), Christian “Flake” Lorenz (keyboards, samples, synthesizers, trumpet) en Christoph “Doom” Schneider (drums, percussion). Zowat een unicum in de hedendaagse muziekwereld.

Meer info omtrent Rammstein vind je alvast op www.rammstein.be