Bon Jovi op TW Classic.

TW Classic, nog zo’n blijvertje op de festival-kalender, is er dit jaar op zondag 14 juli. Naar jaarlijkse gewoonte gaat dit feestje door op de befaamde Festivalweide Werchter. Zeven bands maken er hun opwachting en die stellen we hier, MUSIKA-gewijs, eens kort aan je voor.

Jimmy Barnes mag de festiviteiten openen. Deze nu drieënzestig jarige artiest werd in Glasgow, Schotland geboren maar emigreerde op vijf jarig leeftijd naar Australië. Je mag van deze singer / songwriter een mix verwachten van hard rock, blues, rock, soul en rhythm & blues. Dat hij enorm gewaardeerd wordt bewijst het feit dat Jimmy Barnes maar liefst zes “Aria”-awards heeft gewonnen in zijn thuisland Australië en dat hij ook is opgenomen in hun “Hall Of Fame”.

Het Amerikaanse Switchfoot is een alternative rock band die in 1996 werd opgestart. De band wordt door velen in het hoekje “Christelijke rockband” gestopt, maar zelf zien dit niet zo. Het vijftal zorgde reeds voor elf full-albums waarvan ‘Hello Hurricane’ in 2011 een “Grammy” won. Het meest recente album is het eerder dit jaar op de markt gebrachte ‘Native Tongue’.

Met John Butler Trio gaan we weer naar Australië. Dit gezelschap rond, uiteraard, John Butler zorgt voor een mix van roots rock, blues, bluesgrass en alternative rock. John Butler Trio werd in 1998 opgestart en bestaat tegenwoordig uit John Butler (vocals, gitaar), Byron Luiters (bass) en Grant Gerathy (drums, percussie). Zeven full-albums staan in de discografie vermeld waarvan ‘Home’ uit 2018 het meest recente is.

Het Britse Skunk Anansie zorgt voor een mix van alternative rock, alternative metal, hard rock en indie rock. De band werd in 1994 opgestart en hield het tussen 2001 en 2008 een tijdlang voor bekeken. Skunk Anansie heeft zes full-albums op de markt en heeft met frontvrouw Deborah “Skin” Dyer een frontvrouw om “u” tegen te zeggen.

Mix pop, rock en alternative rock tot een aanstekelijk, catchy en zinderend geheel en hoogst waarschijnlijk kom je uit bij de Nederlandse Anouk Teeuwe, jullie allen bekend onder de artiestennaam Anouk. Sinds 1996 bouwt ze aan een muzikale carrière en dat zorgde reeds voor een heel pak Belgische en Nederlandse awards. Een dame met pit en uitstraling!

Levende legende John Fogerty is er dit jaar ook bij. De naam John Fogerty is onlosmaakbaar verbonden met Creedence Clearwater Revival. De succesnummers die deze band in een korte periode – de band was er slechts tussen 1967 en 1972! – zijn immers ontelbaar. Een heel kort lijstje: ‘Suzie Q’, ‘I Put A Spell On You’, ‘Proud Mary’, ‘Bad Moon Rising’, ‘Green river’, ‘Fortunate Son’, ‘Whol’ll Stop The Rain’, … We kunnen nog een tijdlang doorgaan met van die tijdloze nummers op te sommen die bij elke muziekliefhebber een pak elletjes, nee klokken, doet luiden. En het zijn precies die krakers dat John Fogerty zal brengen.

Afsluiter van deze editie van TW Classic is het Amerikaanse Bon Jovi. Deze band werd in 1983 opgestart en zorgde met een fijne mix van hard rock, glam metal, arena rock en pop rock ervoor dat het eerste album heel aanstekelijk klonk. Het zette de band meteen op de kaart. Het grote succes kwam er echter met het derde full-album, ‘Slippery When Wet’ (1986). Twee van de nummers op dit album, ‘You Give Love A Bad Name’ en ‘Livin’ On A Prayer’, haalden de top van tal van hitlijsten en het album zelf ging reeds meer dan twintig miljoen keer over de toonbank. Nadien bleef Bon Jovi op de ingeslagen weg verder gaan en scoorden de heren nog tal van mooie successen. In ieder geval zal ook de show van Bon Jovi een massa meezing momenten opleveren of op zijn minst zullen ene pak toeschouwers fijne herinneringen kunnen ophalen.

Noteer dus alvast 14 juli in je agenda voor een, hoogstwaarschijnlijk zinderend, feestje met tal van mee zing momenten. Meer info vind je alvast op www.twclassic.be