Leather: Shock Waves – 30 Years Heavy

Leather is een band rond Leather Leone, de vocaliste die haar muzikale carrière begon met de all-meiden groep Rude Girl, alvorens furore te maken als vocaliste in Chastain. In 1989 wilde Leather Leone een solo-album op de markt hebben en dat werd deze ‘Shock Wave’ onder de naam Leather. Het album werd ingeblikt met Michael Harris (gitaar), David Harbour (bass) en John Luke Hebert (drums) en telde negen nummers. Krachtige heavy metal en stevige hard rock nummers vormden samen dit mooie geheel. En als we de nummers nu terug horen, kunnen we best stellen dat deze nummers de tand des tijds zeer goed hebben weten te weerstaan. De basis van elk nummer bestaat uit het heel solide fundatie van bass en drums, strakke riffs en melodieuze gitaarsolo’s zorgen voor het geraamte en de krachtige, maar soepele vocalen van Leather zijn de kers op deze taart. Nu wordt dit album, ‘Shock Waves’ dus, opnieuw op de markt gebracht als vinyl versie door Pure Steel Records. Het originele album werd aangevuld met twee extra nummers: een demo versie van ‘Diamonds Are For Real’ en een heel rommelig klinkende live versie van ‘Catastrophic Heaven’. Op die beide bonus nummers hoor je David T Chastain als gitarist. Een leuk album voor wie houdt van traditional heavy metal met krachtige vrouwelijke vocalen, enkel de twee bonus nummers hoefden niet echt en zorgen ervoor dat ons waarderingscijfer nog gevoelig zakt.

Luc Ghyselen (70)

Pure Steel Records PSRLP 098

Tracklist: 1. All Your Neon 2. The Battlefield Of Life 3. Shock Waves 4. In A Dream 5. Something In This Life Side B 6. Diamonds Are For Real 7. It’s Still In Your Eyes 8. Catastrophic Heaven 9. No Place Called Home 10. Diamonds Are For Real 11. Catastrophic Heaven