Eternal Breath, ‘t Sas.

Eternal Breath, supports: Flatchet Creed, Thorium – 10/05/2019 – ‘t Sas, Harelbeke.

De dag begon voor Eternal Breath al niet goed toen Femke Fatale afbelde wegens ziekte. Dus geen vuurspuwers act tijdens hun show en het ergste van alles was dat hun nieuwe cd nog steeds bij de douane in Italië ligt wat natuurlijk een domper is daar het om een release show gaat!

Om klokslag 20u00 begon Flatchet Creed aan hun veertig minuten durende set. Deze band die in 2017 opgericht is in Izegem kon mij niet bekoren, muzikaal valt het allemaal nog mee maar qua zang kan het volgens mij beter. Een jonge band dus waar er toch potentieel in zit.

Daarna was het de beurt aan Thorium. Deze band werd opgericht door ex-leden van Ostrogoth. In 2018 kwam hun ijzersterk debuut uit waar er al uit bleek dat we zeker deze band niet aan de kant konden schuiven. Live staat ze er als een strak geheel, muzikaal is hier niks op aan te merken. Ze doen mij een beetje denken aan de goeie Iron Maiden van weleer, zal ook wel te maken hebben met hun keisterke versie van ‘Somewhere In Time’.

* Setlist: Court Of Blood / Icons Fall / Powder And Arms / All Manner Of Light / Return To The Clouds / Caught Somewhere In Time / The Needles / Ostrogoth / Godspeed

Dan was het om 22u30 de buurt aan de de heren van Eternal Breath zelf. Daar Femke Fatale er niet was om haar show te doen hadden ze zelf voor wat vuurwerk gezorgd. Tijdens de generale repetitie in de middag vormde dit geen probleem, echter tijdens hun optreden trad hier de wet van Murphy op en wilde het vuurwerk niet meewerken. Ze lieten het niet aan hun hart komen en speelde een grandioze show. Hun set was een mix van het nieuwe album ‘World Of Chaos’ en hun ouder werk.

* Setlist: My Redemption / Never Surrender / Greatest Loss / Power And Glory / Fight For Metal / Revenge / Y.P.M.O. / The Joker / Mass Domination / Fire / Need For Speed

Met dank aan Mike de Coene.

Tekst en foto’s: Erwin Poppe.