Sacred Reich / Iron Reagan: Sacred Reich / Iron Reagan (split)

Sacred Reich is en Amerikaans thrash metal gezelschap dat in 1985 werd opgestart, er de brui aan gaf in 2000, maar sinds 2005 terug actief is. Op deze split brengen ze een heel gedreven en energiek nummer. ‘Don’t Do It, Donnie’ sluit eerder aan bij crossover en hardcore dan bij thrash metal. Iron Reagan is een Amerikaanse thrash metal / hardcore / crossover band die in 2012 werd opgestart. De heren hebben reeds drie full-albums op hun naam staan. Op deze split pakken het vijftal uit met het energieke en gebalde ‘They Scream’ een nog geen twee minuten durend krachtig statement die vooral naar thrash metal neigt. Zo kunnen we vaststellen dat beide bands zich ook thuis voelen in het muziekgenre waarin de andere band zich als een vis in het water voelt. Zowel Sacred Reich als Iron Reagan zetten hier een mooie prestatie neer, die voor de fans van beide bands een heel leuke aanvulling zal zijn in de collectie.

Luc Ghyselen (78)

Metal Blade Records

Tracklist: 1. Don’t Do It, Donnie 2 They Scream