Heart Of A Coward: The Disconnect

Alweer vier jaar geleden dat we een nieuwe Heart Of A Coward mochten verwelkomen. ‘The Disconnect’ is het vervolg op ‘Deliverance’. Bovendien is ‘The Disconnect’ het eerste wapenfeit met nieuwe zanger Kaan Tasan, na het vertek in 2017 van originele zanger Jamie Graham. Deze gaf er de brui aan om privé-redenen. Dus mocht de band op zoek naar een nieuwe zanger. Spijtig genoeg hebben ze er een beetje lang over gedaan en is, vrees ik, het momentum van Heart Of A Coward een beetje weg geëbt. Dan zit er helaas niets anders op dan opnieuw te beginnen. ‘The Disconnect’ zal dan het visitekaartje moeten vormen om terug naam en faam op te bouwen. Na een eerste luisterbeurt moet ik echter stellen een dubbel gevoel te hebben met deze plaat. Eerst het minder goede nieuws: deze plaat brengt werkelijk niets nieuws en lijkt een mooie synthese van alle cliché die je in metalcore kan terugvinden. Dan het positieve nieuws: ‘The Disconnect’ is een blauwdruk van een typische metalcore plaat met als bijkomend voordeel een goede productie. Met uitzondering van het rustige ‘Return To Dust’ krijg je negen typische metalcore nummers waarvan ‘Collapse’, het hardcore-achtige ‘In The Wake’ en ‘Suffocate’ naar mijn mening de betere nummers zijn. De rest is standaard procedure bij wijze van spreken. De vraag is of je daar vier jaar voor nodig moet hebben.

Frederik Blieck (75)

Arising Empire / Nuclear Blast

Tracklist: 1. Drom In Ruin 2. Ritual 3. Collapse 4. Culture Of Lies 5. In The Wake 6. Senseless 7. Return To Dust 8. Suffocate 9. Parasite 10. Isolation