Grand Magus: Wolf God

Grand Magus is een Zweedse band die in 1996 werd opgestart als Smack om na drie jaar zijn naam te wijzigen tot Grand Magus. In 2001 zag het titelloze debuutalbum het levenslicht en zette de band meteen op de metalkaart dankzij een krachtige mix van doom metal en stoner rock – het album wordt tegenwoordig beschouwd als een album die in geen enkel heavy metal collectie mag ontbreken. Vanaf dan ging Grand Magus echt volledig op zijn elan door. Uitstekende full-albums en superbe live concerten volgden elkaar in tempo op zodat de heren met ‘Wolf God’ aan album nummer negen zijn. Het instrumentale ‘God And Glory’ opent dit album groots: wij kijken er enorm naar uit om de heren het podium te zien betreden op deze tonen. Met ‘Wolf God’ zetten het trio de exacte toon neer: een stevig en krachtig metal hymne dat uitnodigt om je nekspieren te testen, mee te brullen, de “horns” hoog de lucht in te steken, … kortom om te genieten van een serieuze oplawaai heavy metal / doom metal die alles in huis heeft om uit te groeien tot een heuse klassieker in het (sub)genre én in de reeds machtige catalogus van Grand Magus. Daarna volgen nog eens acht zo’n duivels krachtige tracks waarin riffs centraal staan naast donderende drumroffels en de machtige vocalen van Janne “JB” Christoffersson. Track na track zet het drietal – naast Janne (gitaar, vocals) hoor je ook Mats Fox Hedén Skinner (bass) en Ludwig Witt (drums) – een werkelijk machtige gedreven en energiek klinkende sound neer. Elk nummer is er “boenk” op en als we absoluut een bepaalde track moeten kiezen als aller, aller beste, dan kiezen we voor het gebalde en heel gedreven gebrachte ‘Spear Thrower’. Maar denk erom, misschien kiezen we morgen, al naargelang onze gemoedstoestand, wel voor een ander nummer.

Luc Ghyselen (95)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Gold And Glory 2. Wolf God 3. A Hall Clad In Gold 4. Brother Of The Storm 5. Dawn Of Fire 6. Spear Thrower 7. To Live And Die In Solitude 8. Glory To The Brave 9. He Sent Them All To Hel 10. Untamed