All Things Fallen: All Things Fallen

All Things Fallen is een nieuwe Zweedse band die opgericht werd door Markus Sigfridsson, gekend als gitarist van Darkwater en Harmony. De rest van de band zijn ook prima muzikanten. De meest bekende is Leo Margarit, drummer bij Pain Of Salvation. ‘All Things Fallen’ is hun debuutalbum en hun sound situeert zich in de prog metal, symphonic metal. Hun sound is zeker be├»nvloed door bands als Darkwater en Harmony logischerwijze maar ook Vandenplas, Seventh Wonder, Circus Maximus en Kamelot klinken in het geluid door. Nummers als ‘In The Divide’ en ‘Introspection’ zijn absolute pareltjes in dit genre: schitterende zang, zeer melodieuze gitaarriffs, technische perfecte drum, orkestrale en oosterse keyboards maar vooral schitterende opbouw van de nummers. Dit zijn absolute topnummers waar veel gevoel in zit. Zo hoort prog metal te klinken: deze nummers wil je telkens weer beluisteren. Op ‘Mirages’ horen we subliem keyboardsspel in combinatie met strak en technisch perfect drumspel maar vooral de strakke riffs werken erg aanstekelijk. Als debuutalbum kan dit tellen en met dit werk heeft All Things Fallen zijn voet gezet in de wereld van de prog en symphonische metal. En zoals we van Zweedse bands gewoon zijn: de productie is van de allerhoogste kwaliteit. Dit is echte feelgood muziek: je wordt er erg vrolijk van . Eens een leuke afwisseling tussen het doom, black en death metal gebeuren. Aanrader van de maand!!!

Bart Verlinde (88)

Black Oak Records

Tracklist: 1. I Wait For You 2. Mirages 3. In The Divide 4. Ex Nihilo 5. When Your Heroes Fall 6. Introspection