Battle Beast, Biebob.

Battle Beast, support: Arion – 05/05/2019 – Biebob, Vosselaar.

Het Finse Battle Beast komt naar de Biebob in het teken van de “No More Hollywood Endings” European Tour 2019. Voor de gelegenheid mag de eveneens uit Finland komende modern power metal band Arion voor een volle Biebob de spits afbijten. Voor mij totaal onbekend, maar na wat rond neuzen op het You Tube kanaal bevallen ze me wel. Opgestart ergens in 2011 brachten ze tot nu toe twee full cd’s uit, ‘Last Of Us’ (2014) en ‘Life Is Not beautiful’ (2018), en vanavond stellen ze een mooie mix van beide albums aan ons voor. Op de tonen van ‘The End Of The Fall’ komen ze de stage opgerend en reeds vanaf de eerste noten krijgen ze het publiek mee. De gebalde power songs gespeeld door Gege Velinov (bass), Topias Kupianen (drums), Livo Kaipainen (guitars) en Arttu Vauhkonen (keyboards), klinken catchy en tegelijk nestelen ze zich als een oorwurm in je hoofd. Weinig vernieuwend, maar toch aanstekelijk. Blijkbaar zijn er redelijk wat fans van de band in de zaal want er wordt volop meegezongen en gedanst. Lassi Vääränen (vocals) heeft een metalstem met “body” en weet met zijn looks en attitude het publiek best te vermaken! Met een relatief korte set weten ze Biebob goed op te warmen voor wat nog komen moet en ze krijgen dan ook een hartverwarmend applaus toebedeeld. Dit is eigenlijk de perfecte support act voor een band als Battle Beast … gebald, krachtig en zeer overtuigend!!!

* Setlist: No One Stands In My Way / I Am The Storm / Punish You / Seven / The Last Sacrifice / You’re My Melody / Unforgivable / At The Break Of Dawn

… En dan is het grote moment aangebroken om het Finse Female Fronted Power Metal gezelschap Battle Beast op de stage te mogen verwelkomen! Deze Finse power machine kwam, zag en overrompelde de stampvolle Biebob met sprekend gemak. Een viertal rook spuwers vooraan op het podium zorgen voor een speciaal sfeertje en met ‘Unbroken’ uit het nieuwste album ‘No More Hollywood Endings’ wordt er furieus van start gegaan. Het geluid zit meteen goed en ook de lights zijn top! Met ‘Familiar Hell’ en ‘Straight To The Heart’ krijgen we twee songs uit het ‘Bringer Of Pain’ album, en eigenlijk is de hele show opgebouwd rond deze twee sterke albums. Uitzondering zijn ‘Out Of Control’ en het stevig rockende ‘Black Ninja’ uit het selftitled ‘Battle Beast’ album. De band raast als een orkaan door de Biebob, ijzersterke maar evenzo heel dansbare nummers zoals ‘Unfairy Tales’ en ‘Black Ninja’ laten de boel een eerste keer ontploffen. Een leuk intermezzo in de set zijn ‘Endless Summer’ en ‘I Wish’ en laten horen dat Noora ook heel clean kan zingen … een kippenvel momenten bij uitstek! Voor het nummer ‘Raise Your Fists’ komt ze het podium op gehuld in een zware mantel en ijzeren staf in de hand, het publiek eet uit haar hand, volop meezingend, gebalde vuisten in de lucht, naar hartenlust headbangend. Noora Louhimo straalt op het podium, iedere beweging van haar lijf en leden is van een zekere elegantie maar tegelijk zo “full of power”, net als haar ietwat rauwe stem trouwens. Wat een bereik heeft die madam zeg!! Eero Sipiliä (bass), Juuso Soinioi en Joona Björkroth (guitars), Pyry Vikki (drums) en Janne Björkroth (keyboards) spelen retestrak, zijn zeer goed op elkaar in gespeeld en weten perfect hoe ze een publiek moeten entertainen. Heerlijk om zien hoe het spelplezier er af spat. Eero is zowat de spreekbuis op het podium, zelfs zingen doet hij sporadisch, getuige zijn interpretatie van Walt Disney’s ‘A Whole New World’ uit de ‘Aladin’ tekenfilm … hilariteit alom, maar geslaagd dat wel! Het vormt tevens de intro vormt voor het prachtige ‘Out Of Control’ en dat geeft het optreden terug een boost. ‘Bastard Son Of Odin’, ‘The Hero’ en ‘Eden’ veranderen Biebob in een dampende heksenketel!! En hiermee komt ook een eind aan de reguliere show en is het tijd voor de encores … ‘No More Hollywood Endings’, het massaal mee gebrulde ‘King For A Day’ en last but not least het stomende ‘Beyond The Burning Skies’ waarbij voor een laatste keer het dak eraf gaat!!! Het publiek geniet met volle teugen van de capriolen van Noora & kompanen die rennen en jumpen dat het een lieve lust is. Iedereen meezuigend in de niet aflatende positieve energiestroom die Battle Beast ten toon spreidt. Straf om een crowd zo te entertainen dat iedereen total crazy gaat. Hier wordt een mens welgezind van en vergeet je op slag alle zorgen die een mens al eens te beurt vallen. Great show, great band!!!

Met dank aan Philipp Adelsberger (Nuclear Blast).

Terkst : Livine Dereuck

Foto’s : Marc Callens