Keep Of Kalessin op 10 juni in Roeselare.

Op 10 juni kunnen liefhebbers van melodic death metal / melodic black metal hun hartjes ophalen in De Verlichte Geest te Roeselare wanneer Keep Of Kalessin er zijn Europese tournee inzet.

Het Noorse Keep Of Kalessin werd in 1993 opgestart als Ildskjaer, om in 1995 te naam te wijzigen tot Keep Of Kalessin. In 2000 hield de band het voor bekeken na nochtans twee erg knappe full-albums. In 2003 werd de band nieuw leven ingeblazen door Obsidian Claw en sinds die heropstart zorgde Keep Of Kalessin voor drie extra full-albums waarvan het meest recente, ‘Epistemology’, nu toch alweer drie jaar geleden op de markt werd gebracht. Wij, van MUSIKA, kijken alvast reikhalzend uit naar nieuw werk van de band, maar zijn ook heel tevreden dat Keep Of Kalessin ook eens in onze buurt op een podium te zien zal zijn.

Skinned en Shade Empire zijn de twee support bands op de Europese tournee van Keep Of Kalessin. Skinned, die de avond mag openen, is een Amerikaans gezelschap dat in 1995 werd opgestart en zich muzikaal laat gelden aan de hand van brutale death metal. Het gezelschap heeft vijf albums op de markt waarvan ‘Shadow Syndicate’ (Xenokorp) uit 2018 het meest recente is. Shade Empire is afkomstig uit Finland alwaar de band in 1999 werd opgestart. Dit zestal kan je in het vakje melodic death metal / melodic black metal onderbrengen. Maar vergeet niet dat de heren ook een scheut industrial in hun sound verwerken. Ook Shade Empire heeft vijf full-albums in hun discografie vermeld staan, waarvan ‘Poetry Of The Ill-Minded’ (2017) het meest recente is.

Meteen drie bands die we bij MUSIKA wel eens aan het werk willen zien en horen, zodat wij alvast 10 juni hebben vrij gehouden in onze agenda. Meer info vind je alvast op https://www.facebook.com/events/1149054995292686/