Salem’s Bend: Supercluster

Salem’s Bend uit Los Angeles speelt old school psychedelic rock (& roll) the way it’s supposed to be. Al bij de opener ‘Spaceduster’ is duidelijk dat de lat en het niveau op ‘Supercluster’ heel wat hoger ligt dan Salem’s Bend eerdere geesteskinderen. De muziek heeft een pak meer power en de feedback is moordend, hoewel de rustige partijen met langgerekt gitaarpulken, echo’s en vreemde instrumenten zoals metalofoons, belletjes, sambaballen, tamboerijnen enzovoort uiteraard ook nog van de partij zijn. ‘Ride The Night’ is ook heerlijk grooven op een onverzettelijk ritme. Dit is zo’n nummer dat me laat wensen dat ik een motor had om met wapperende haren tussen de velden te scheuren met de ondergaande zon aan de horizon. Tracks als ‘Catamount’ en ‘Show Me The Witch’ zijn pareltjes van opgewekte rock & roll met een glansrol voor bassist Kevin Schofield, die niet alleen het opzwepende rock & roll-ritme vormgeeft maar in de solo-battles niet moet onderdoen van gitarist Bobby Parker. Meer mysterieuze psychedelic, desert en space rock vinden we op ‘Heavenly Manna’, ‘Winds Of Ganymede’, ‘Thinking Evil’ en afsluiter ‘Infinite Horizon’. Deze gaan ook meer de oude toer op en leunen dichter aan tegen de eerdere platen, met wisselend succes. Maar luister ‘Infinite Horizon’ zeker tot de laatste noten, want er wacht je een heel aangename verrassing! Live kan je Salem’s Band aan de slag zien op 8 mei in Muziekcentrum Kinky Star (Gent) en 13 mei in Pallieter Café (Herselt). Je zal er geen spijt van krijgen!

Sam Bruynooghe (80)

Ripple Music

Tracklist: 1. Spaceduster 2. Ride The Night 3. Catamount 4. Heavenly Manna 5. Winds Of Ganymede 6. Show Me The Witch 7. Thinking Evil 8. Infinite Horizon