Posthum: Like Wildfire

Het Noorse black metal gezelschap Posthum timmert reeds sinds 2004 aan een muzikale carrière. Dit leverde ondertussen drie albums, een paar singles en een demo op zodat ‘Like Wildfire’ hun vierde full-album is. Met het titelnummer konden we eerder reeds kennis maken daar het nummer als single een tijdje terug werd vrijgegeven. Je vind er een video van op het wereldwijde web zodat je je al een idee kan vormen van dit zeven tracks tellend album: ttps://www.youtube.com/watch?v=YMqFVfRc9Gk. De heren – Jon Skare (vocals, gitaar, effecten), Mats Kjeserud (gitaar), J.E Hektoen (bass) en Morten Edseth (drums) – zetten het album in met eerder naargeestige klanken alvorens ‘The Ravens Are Flying Low’ werkelijk in volle furie los breekt. Vanaf dan worden we meegezogen in een donkere en duistere rit die Posthum voor ons uit tekent. Voor het titelnummer, ‘Like Wildfire’ werd beroep gedaan op sessie drummer Runar Grimstad, maar dat wijzigt eigenlijk niets aan de krachtige donkere sound van Posthum die uit furieuze momenten bestaat maar ook rustiger passages bevat. Heel eigenzinnig zijn de eerder eenvoudige pianoklanken waarmee ‘Unicorn Slaughterhouse’ opent om daarna furies, gedreven en energiek in pure black metal razernij uit te barsten. De instrumentale afsluiter laat ons achter met een beklijvend gevoel die eindigen met zowat dezelfde naargeestige tonen als die waarmee het album begon. Toch, we moeten immers eerlijk blijven, blijven we wat op onze honger zitten met deze ‘Like Wildfire’ van Posthum. We vinden dit absoluut niet slecht, versta ons niet verkeerd, maar we hadden stilletjes toch op meer gehoopt. Nu blijft Posthum wat ter plaatse trappelen in de grijze middenmoot van het black metal peloton.

Luc Ghyselen (75)

Indie Recordings

Tracklist: 1. The Ravens Are Flying Low 2. Knight And Death 3. Like Wildfire 4. Defenders Of Purity 5. Lonewolf Unknown 6. Unicorn Slaughterhouse 7. The Star Extinguisher