Handful Of Hate: Adversus

Handful Of Fate is een Italiaanse black metal band die reeds sinds 1993 aan een muzikale carrière timmert. Slechts mede-oprichter, gitarist en vocalist Nicola Bianchi is al die tijd aan boord gebleven. Voor ‘Adversus’, het zevende full-album ondertussen voor deze zwartgeblakerde artiest, laat hij zich omringen met Andrea Toto (bass, vocals) en Aeternus (drums). Dit levert tien nummers op die, zoals het draaiboek van black metal voorschrijft, snelle drumpatronen bevatten, schreeuwende vocalen en krachtige riffs. Vernieuwend is dit helemaal niet. Spectaculair of wereldschokkend werk, kan je dit ook onmogelijk noemen, maar het album bevat wel een paar tracks waarvoor we op het puntje van onze stoel gaan zitten. Zo knikten we hier erg waarderend toen ‘Down Lower (Men And Ruins)’ uit de speakers knalde. Ook ‘Thorns To Redemption (Gemendo Germinat)’, een krachtig en gedreven song, is een nummer dat ons deed opveren, terwijl ook ‘Idols To Hung’ en afsluiter ‘Icons With Devoured Faces’ ons wisten te overtuigen. Als de overige tracks van het zelfde niveau waren geweest, dan hadden we hier kunnen spreken van een heel knap genre gebonden album. Of dit genoeg is om echt op te vallen in de immense stroom aan releases die wekelijks om onze aandacht schreeuwen, zal de toekomst moeten uitwijzen. Spijtig, voor Handful Of Hate, van de, naar onze smaak, mindere start van dit album, anders had ons waarderingscijfer nog iets hoger gelegen.

Luc Ghyselen (75)

Aural Music / Code 666 code126

Tracklist: 1. An Eagle Upon My Shield (Veteris Vestigia Flammae) 2. Before Me (The Womb of Spite) 3. Carved in Disharmony (Void and Essence) 4. Severed and Reversed (Feudal Attitude) 5. Down Lower (Men and Ruins) 6. Celebrate Consume… Burn! 7. Toward the Fallen Ones (Psalms to Discontinuity) 8. Thorns to Redemption (Gemendo Germinat) 9. Idols To Hung 10. Icons with Devoured Faces