Age Of The Wolf: Ouroboric Trances

Age Of The Wolf is een kwartet – Christopher de Haan (vocals, gitaar), Beto Ramirez (vocals, gitaar), Jorge Camacho (vocals, bass) en Gabriel Ortiz (drums) – dat in 2014 werd opgestart en een heel goede indruk naliet dankzij hun titelloze ep. Het viertal zorgt voor een zware mix van stoner rock, doom en sludge. Deze acht tracks tellende ‘Ouroboric Trances’ is het logische vervolg. De heren gaan hier loom en slepend van start met ‘Herald Of Abyssos’: meteen een track die hun stijl zowat perfect weet te duiden: krachtige stoner rock en diep gravende doom worden mooi gecombineerd. Krachtige ruwe en zware vocalen zorgen een passend evenwicht tussen stem en muziek. Daar wordt een mooi vervolg aan gebreid met ‘Unholy’ dat net iets meer vaart meekrijgt, zonder aan kracht te verliezen. ‘Goliath’ krijgt nog iets meer tempo mee en zorgt ervoor dat je nekspieren krachtig worden getest. Voor ‘The Crimson Penitence’ kiezen de heren opnieuw voor een slepende en lome aanpak en dan weet je het wel: doom neemt hier duidelijk de bovenhand. Het tempo ligt weer wat hoger tijdens het stevige en krachtige ‘Godess Of The Hunt’ waar ook een melodieuze gitaarsolo in verwerkt zit. We krijgen een rustpunt aangeboden met ‘Witches’ Gallows’, een instrumentaal nummer waarin een cello voor een weemoedige klank zorgt en het nummer naar een passende apotheose voert. Daarna krijgen we krachtige stampende ‘Bloodrage’ te horen: het tempo is zowaar stevig opgekrikt en het vormt een mooi contrast met ‘Witches Gallows’. Afsluiter ‘Molten Earth’ opent beklijvend waarna ruwe vocalen, die ons mysterieus in de oren klinken, het commando overnemen. Het tempo ligt niet zo hoog in dit krachtige nummer dat de drie ingrediënten die de sound van Age Of The Wolf uitmaken – sludge, doom, stoner rock – nog eens mooi laat samensmelten. Dankzij de mooie tempo en ritme veranderingen zetten de heren hier de puntjes op de “i”. Ja, met ‘Ouroboric Trances’ heeft het uit Costa Rica afkomstige Age Of The Wolf een serieus, en vooral krachtig, visitekaartje afgeleverd in het (sub)genre.

Luc Ghyselen (85)

Aural Music aura 034

Tracklist: 1. Herald Of Abyssos 2. Unholy 3. Goliath 4. The Crimson Penitence 5. Goddess Of The Hunt 6. Witches’ Gallows 7. Bloodrage 8. Molten Earth