Ataraxie: Résignés

Funeral Doom is nooit ons go-to genre geweest en daar zal Ataraxie niet snel verandering in brengen. Laat dat echter niet aan het gezelschap liggen want de nummers van de heren zijn alles wat fans van het genre wel kunnen smaken. Trage, slepende composities die je hele middenriff laten trillen en diepe grunts en wanhopige screams, die uit zanger/bassist Jonathan Théry zijn onderbuik lijken te komen. Als extra topping gebruiken de heren ook (met momenten) melodieus gitaarwerk, en dat werkt wel in hun voordeel. Om de nummers te breken zijn er breekbare tussenstukken toegevoegd, en eerlijk gezegd hebben we die broodnodig, want twintig minuten per nummer is toch wel een opdracht. Gelukkig voor ons kijken ze gelukkig ook wel niet op een uitbarsting meer of minder, waardoor ons death metalhart een slagje sneller kan slaan. Met hun vierde release zullen de heren ons toch niet overstag kunnen gaan voor hun muziek, maar liefhebbers van funeral doom zullen met ‘Résignés’ zich in goed gezelschap vinden. Goed in zijn genre, is ons verdict voor dit Franse Ataraxie.

Levi De Luycker (72)

Xenokorp

Tracklist: 1. People Swarming, Evil Ruling 2. Résignés 3. Coronation Of The Leeches 4. Les Affres Du Trépas