1914 voor het eerst in België!

1914 komt uit Oekraïne alwaar de band in de buurt van Lviv werd opgestart in 2014. De heren brengen een mix van black metal, death metal en doom. Op tekstueel vlak kiest dit vijftal voor teksten die allen iets te maken hebben met de eerste wereldoorlog. Het kwintet heeft twee full-albums op de markt die zowat overal lovend worden onthaald. En naar het schijnt zijn de live concerten van 1914 ook meer dan de moeite waard. Genoeg alvast om ons bij MUSIKA stevig te prikkelen.

Op maandag 27 mei is het dan zover: 1914 komt voor het eerst naar België en De Verlichte Geest te Roeselare is de uitverkoren plaats. Als support act kan je er genieten van Fractured Insanity, een West-Vlaams death metal gezelschap waar brutaliteit en techniciteit hand in hand gaan. Het viertal heeft drie full-albums op de markt waarvan ‘Man Made Hell’ uit 2016 het meest recente is.

Meteen twee goede redenen om op 27 mei naar Roeselare af te zakken. Meer info vind ja alvast op de facebookpagina van het evenement: https://www.facebook.com/events/174232776826799/