George Benson: Walking To New Orleans

‘Walking To New Orelans’ is het vijfenveertigste (!) album van jazz gitarist George Benson. Z’n zes jaar na zijn laatste album, ‘Inspiration: A Tribute To Nat King Cole’ komt George Benson eraan met een nieuw tribute-album want ‘Walking To New Orleans’ telt tien tracks mooi opgesplitst in twee maal vijf nummers van zowel Chuck Berry als van Fats Domino. Elk nummer wordt met een pak respect voor het origineel gebracht en voegt eigenlijk weinig tot niets toe aan de originele nummers die stuk voor stuk uitgroeiden tot klassiekers. George Benson brengt dus goede, leuke versies, maar ze hebben er enkel voor gezorgd dat ondergetekende terug gegrepen heeft naar de originele versies die, naar mijn smaak, iets ruiger klinken en heel pak vlotter in het gehoor liggen. Let op, het is leuk om deze nummers eens samen op een en dezelfde schijf te horen, maar voor echt veel meer dan geslaagde achtergrondmuziek zorgen de hier gebrachte versies niet. ‘Walking To New Orleans’ is dus gewoon een goed luisteralbum terwijl je gezellig zit te keuvelen met vrienden bij een goed glas.

Luc Ghyselen (65)

Provogue / Mascot Label Group PRD75811

Tracklist: 1. Nadine (Is It You) 2. Ain’t That A Shame 3. Rockin’ Chair 4. You Can’t Catch Me 5. Havana Moon 6. I Hear You Knocking 7. Memphis, Tennessee 8. Walking To New Orleans 9. Blue Monday 10. How You’ve Changed