Beaten To Death: Agronomicon

“Melodic Grindcore” lezen we als we de perstekst krijgen over ‘Agronomicon’ van Beaten To Death onder ogen krijgen. Benieuwd als we zijn bij zo’n uitspraak, wordt het zilveren blinkertje in de cd-lader geschoven. Maar hé, we hebben het schijfje nu al een aantal rondjes laten draaien – van begin tot eind – en we zijn nog steeds op zoek naar het deeltje “melodic”. Grindcore, ja daar kunnen we ons absoluut in vinden in dit twaalf tracks tellend album met immens hysterische blast beats, brutale en agressieve vocalen en heel pak energiek geweld die, naar onze smaak alvast, toch een paar bruggen te ver is. Voor de niet ingewijden: Beaten To Death werd in 2010 opgestart en zorgde eerder reeds voor drie full-album die het vijftal – Mika (bass), Anders (vocals), Christian “Bartender” (drums), Martin (gitaar) en Tommy(gitaar) – opnam in hun eigen repeteerlokaal zodat deze ‘Agronomicon’ album nummer vier is geworden. Wij zijn absoluut geen die hard fan van grindcore, maar zo nu en dan mag dat gerust de revue passeren – we denken dan vooral aan Napalm Death, Aborted of vroege Carcass – maar deze Beaten To Death past daar ongetwijfeld niet in. Maar goed, misschien hebben we het volledig mis en is de nieuwe van Beaten To Death echt wel een nieuwe mijlpaal in het (sub)genre en slaan we de bal volledig verkeerd.

Luc Ghyselen (40)

Mas-Kina Recordings MKR 027

Tracklist: 1. Grind Korn 2. Dere er herved oppløst 3. Catch Twentyfvck 4. Bjørnstjerne Ibsen 5. (Intro to the Next Song) 6. Agronomicon 7. Gå, snuble, bli liggende 8. Extremely Run to the Hills 9. Boy George Michael Bolton 10. Havregubbens dolk 11. Livet tar, og livet tar 12. Eternal Punished Septic