Wet Dreams: Wet Dreams

Wet Dreams is een band die in de Noorse hoofdstad Oslo het levenslicht zag omdat Death By Unga Bunga frontman Sebastian Ulstad Olsen een aantal songs klaar had die niet echt in het Death By Unga Bunga concept pasten. In 2017 werden die nummers dan op de markt gebracht onder de naam Wet Dreams in de vorm van de ep ‘Cartridge Belt’. Nu is het gezelschap er terug met dit tien tracks tellend titelloos album. Je krijgt een mix te horen van punk, rock’n’ roll, garage rock en pop die bij ons gemengde gevoelens oproept. Opener ‘Band Aid’ schopt bijvoorbeeld wild om zich heen en doet ons wat aan The Ramones denken, ‘Her’ is een pak trager van ritme en is een “dertien in een dozijn”-nummer met een enerverende uitdovende gitaar op het einde, terwijl ‘Radioactivity’ een knap gebracht aanstekelijk punk rock ‘n’ roll nummer is geworden waar we er wel meer willen van horen. ‘Depression’ neemt je mee naar de hoogdagen van de Britse punk, maar veel meer dan wild om zich heen schoppen doet dit korte nummer niet. Met ‘Roliglata’ gaan we de zeemzoete pop kant op: niet aan onze oren besteed dus. ‘Bad Boy’ opent met stoere basslijnen, krijgt een flinke dosis agressieve vocalen mee en zorgt ervoor dat Wet Dreams aansluiting vindt met onze muzikale golflengte. Dat laatste gegeven kunnen we ook zeggen van ‘Boogie’ waar The Ramones terug om de hoek komen kijken. ‘Beautiful’ doet het wat langzamer, maar is een nummer dat we kunnen smaken zonder dat we de “repeat-knop” willen indrukken. Ook afsluiter ‘I Told You / Drugs’ mag er zijn. Het nummer is eigenlijk opgebouwd uit twee stukken. ‘I Told You’ is een eerder rustig kabbelend kort stukje muziek, terwijl ‘Drugs’ je als afsluiter nog een stevige punk rock ‘n’ roll oplawaai verkoopt. Zoals je ziet: een “mixed bag”. Voeg daar nog aan toe dat de songs al zeker niet barsten van originaliteit en je begrijpt ons scepticisme om dit album aan te raden. Liefhebbers van punk rock ‘n roll en dan vooral van bands als The Ramones of The Undertones zullen hier misschien hun ding in vinden, wij vinden dat Wet Dreams de middelmaat niet echt overstijgt.

Luc Ghyselen (60)

Black Pop Records blackpop 006

Tracklist: 1. Band Aid 2. Her 3. Radioactivity 4. Depression 5. Roliglata 6. Bad Boy 7. Boogie 8. Blueslata 9. Beautiful 10. I Told You / Drugs