Astral Doors: Worship Or Die

Met ‘Worship Or Die’ is het Zweedse heavy metal / power metal gezelschap Astral Doors toe aan zijn negende full-album sinds de opstart in 2002. Elk album van deze band draagt hun kenmerk: een stevige en krachtige mix van heavy metal en power metal. De heren brengen knap opgebouwde nummers die goed gearrangeerd worden waar melodie, kracht en aanstekelijkheid hand in hand gaan. Vernieuwend kan je het allerminst noemen, maar geen van de albums van de heren zakt door het ijs. Dat is ook het geval met het nieuwste werkstuk van het huidige zestal. ‘Worship Or Die’ telt twaalf nummers die in het verlengde liggen van de vorige albums die op gebied van sound geregeld aan Sabaton en / of Civil War doen denken, maar die vooral door het toch wel lichtjes speciale stem timbre van Nils Patrik Johansson (een lichtjes ruwe, maar heel krachtige stem die ook melodieus klinkt) een eigen gezicht meekrijgen. Een “must have” is deze ‘Worship Or Die’ absoluut niet geworden, maar wil je eens stevig en pretentieloos uit de bol gaan met krachtige muziek, dan is de nieuwe van Astral Doors een perfect gelegenheid. Vergeet niet om wat vrienden uit te nodigen en je stereo daarna op tien te zetten: daarna kan je stevige gaan headbangen, je luchtgitaar omgorden, … en je zorgen vergeten op deze krachtige en best wel aanstekelijke nummers die Astral Doors op je loslaat.

Luc Ghyselen (72)

Metalville MV 0210

Tracklist: 1. Night Of The Hunter 2. This Must Be Paradise 3. Worship Or Die 4. Concrete Heat 5. Marathon 6. Desperade 7. Ride The Clouds 8. Light At The End Of The Tunnel 9. St. Petersburg 10. Triumph & Superiority 11. Let The Fire Burn 12. Forgive Me Father