Danko Jones: A Rock Supreme

Danko Jones is een hard rock trio rond de Canadese zanger / gitarist Danko Jones die met ‘A Rock Supreme’ zijn negende full-album op de markt brengt. Naast Danko Jones hoor je hier ook bassist John “J.C.” Calabrese en drummer Rich Knox. Het trio houdt er een stevig levenstempo op na, want indien de heren niet aan het werk zijn aan nieuw materiaal zijn ze ergens op tournee. En tijdens live concerten spat de energie en de drive van het drietal van het podium af. Maar als ik de band hoor op een studio-album mis ik een enorme dosis energie en gedrevenheid. Net alsof hun hard rock songs slechts écht tot hun recht komen tijdens live concerten. Nochtans zorgt Danko Jones ook nu weer voor elf leuke composities die voor stevige en krachtige brokjes rockende muziek zorgen waarin je zelfs wat punk invloeden in kan ontdekken. Vrij korte en gebalde songs ook die voorbij zijn vooraleer ze zouden kunnen vervelen. Zo’n veertig minuten duurt de Danko Jones trip dit keer en zonder het tempo echt te laten zakken, zorgt het drietal hier voor degelijke rockende nummers die ons opnieuw maar matig bekoren. Een echte uitzondering konden we noteren: het gedreven en uiterst energiek gebrachte ‘You Got Today’. Voor de rest blijven we, zoals met elk studio album van de band, een beetje op onze honger zitten, ook al omdat we dingen terug horen die we eerder hoorden bij andere bands (‘That Girl’ bijvoorbeeld kan uit het songbook van Thin Lizzy afkomstig zijn), maar waar soms onze vinger niet kunnen opleggen. Dus kijken we weeral uit naar een concert van Danko Jones, alwaar de band weer de puntjes op “i” kan plaatsen.

Luc Ghyselen (65)

AFM Records

Tracklist: 1. I’m In A Band 2. I Love Love 3. We’re Crazy 4. Dance Dance Dance 5. Lipstick City 6. Fists Up High 7. Party 8. You Got Today 9. That Girl 10. Burn In Hell 11. You Can’t Keep Us Down