Angel Black: Killing Demons

Met ‘Killing Demons’ haal je eerste full-album van Angel Black een huis. Angel Black is een Amerikaans viertal – John Cason (vocals), Mike Jelinek (gitaar), Carl Strohmyer (bass) en Daniel Beck (drums) – dat in 2013 werd opgestart en op dit debuutalbum acht traditionele heavy metal songs brengt. Zonder vernieuwend uit de hoek te komen, levert Angel Black hier redelijk werk af. Een stevige basis wordt gelegd dankzij drums en bass. Het geraamte bestaat dan weer uit krachtige riffs. Melodieuze gitaarsolo’s en krachtige vocalen (die soms wat doen denken aan Rob Halford) zijn de twee voornaamste aandachtstrekkers voor Angel Black. Spectaculair is het allerminst, krachtig en stevig beukend is het wel. Het doet in ieder geval wat mijmeren naar lang vervlogen tijden toen heavy metal nog in de kinderschoentjes stond. Voor een van de nummers, ‘Black Heart’ werd een video opgenomen die je op het wereldwijde net kan vinden: https://youtu.be/5sVU4QIdXgs We gaan Angel Black zeker de hemel niet in prijzen, daarvoor zijn de songs echt wel te middelmatig, maar als je houdt van uiterst traditional heavy metal, dan mag je deze ‘Killing Demons’ een kans geven. Al geloven we hier niet dat een echte internationale doorbraak er voor deze heren nu al zit aan te komen. Zelfs niet met hun geslaagde versie van Judas Priest’s ‘Metal Gods’, dat met voorsprong het beste nummer op dit schijfje is geworden.

Luc Ghyselen (65)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Strikeforce 2. Cyber Spy 3. Death Mill 4. Black Heart 5. Killing Demons 6. The Dream That Stood Alone 7. Killing Me 8. Metal Gods