Semistereo: Zabriskii

Prog bands: die zijn in België zeer zeldzaam. Bij onze noorderburen echter zijn er veel meer bands in dit genre. Semistereo is een Nederlandse progband die met ‘Zabriskii’ al hun zesde album uitbrengt. En dat mag er best wezen: ‘Zabriskii’ is een meer dan degelijke plaat van een meer dan degelijke band. Alles klopt perfect bij de mannen uit Alkmaar. Zeer goede zang, dito gitaarwerk, mooie composities. Een ideale mix van up tempo nummers en rustiger stukken en geen overmatig gebruik van de keyboards. Prog en postrock in een mooi geheel samen gevoegd. De betere nummers zijn ‘Last Part Of The Trails’, met een langere intro en leuke riffs en uitmuntende percussie én technisch heel goed gespeeld. ‘Crokked Teeth Necklace’ is schitterend opgebouwd met geweldige zangpartijen. Het steviger klinkende ‘Lethargic’ en het erg emotionele en zweverige ‘A Tale Of Ravenous Longing’ zijn de andere uitschieters. De rest van het album is van zeer degelijke kwaliteit en luistert erg makkelijk wat geen garantie is bij dit genre. Dit is zeer goede en toegankelijke prog en erg leuk album om naar te luisteren. Niet super hoogstaande en ingewikkelde composities maar gewoonweg goede, aangename muziek waar je met een smile naar luistert.

Bart Verlinde (83)

Freia Music

Tracklist: 1. Last Part Of The Trail 2. Leap Into Flames 3. Crooked Teeth Necklace 4. A Tale Of Ravenous Longing 5. Tide 6. Wreckage 7. Lethargic 8. South Of Sobriety Street