Treatment: Power Crazy

‘Power Crazy’ is het vierde album van de Engelse hardrockband Treatment. In de line-up vinden we Tagore Grey en Tao Grey op gitaar, Dhani Mansworth op drum en Rick Newman op bas. Tom Rampant nam in 2017 de plaats van Mitchel Emms achter de microfoon maar de sound van de band is gebleven. Het is misschien een van de vele AC/DC-achtige klonen, maar de energie en drive die deze heren in deze dertien nummers neerzetten werkt zo aanstekelijk dat stilzitten echt geen optie is. ‘Let’s Get Dirty’ opent de schijf in de groovy AC/DC-stijl maar met een catchy melodie. Ook op ‘Rising Power’ kan je zonder probleem het label van uptempo swingrocker zetten. Het moge duidelijk zijn dat vanaf nu stilzitten geen optie meer is. Soms neigt het een beetje meer naar de blues zoals in ‘On The Money’ of naar Krokus in ‘Bite Back’, maar rock ’n roll staat in de heren hun muziek gegrift. Ik moest toch eens terugdenken aan ‘The Jack’ toen ik ‘Luck Of The Draw’ hoorde want dezelfde vibe overviel me. Ongefilterde riffs krijgen we in ‘Hang Them High’ bij de vleet, het is puur genieten. Tergend trage mokerslagen dreunen diep door tot na een tijd een verlossende riff ‘King Of The City’ op gang sleurt. Zo horen we dat de sound van down under een metaljasje aangekregen heeft. Ook ‘Waiting For The Call’ kent een traag bonkend drumritme. Een pittige gitaar en hese vocalen prikkelen je zintuigen en een beklijvend nummer sleept zich een weg. ‘Laying It Down’ is weer zo’n stevige rocker die rechtstaat door een knallende riff en ‘The Fighting Song’ gaat daarin verder. Opnieuw dat gezapige rokerige Krokus gevoel in deze midtempo riff gestuurde rocker die door bolt van de eerste tot de laatste noot. Afsluiter ‘Bite Back’ is een akoestische track waar de hese stem perfect het plaatje past. Waar ze punten verliezen bij “vernieuwend” of “originaliteit”, winnen ze met dit album massaal bij het enthousiasme dat het geheel uitstraalt. Het swingt als een trein met een rock ’n roll-wijzer die ver boven de tien prikt. De massale AC/DC invloeden zijn niet weg te steken en eigenlijk hoeft dat ook niet. Met ‘Power Crazy’ trekken de heren van Treatment aan de juiste touwtjes en laten je pas na een drie kwartier los.

Rocking Klingon (75)

Frontiers Records FRCD 935

Tracklist: 1. Let’s Get Dirty 2. Rising Power 3. On The Money 4. Bite Back 5. Luck Of The Draw 6. Hang Them High 7. Scar With Her Name 8. King Of The City 9. Waiting For The Call 10. Laying It Down 11. The Fighting Song 12. Falling Down 13. Bite Back