The Phantom Of Phobos: From A Death Channel / The Uninvited

The Phantom Of Phobos: een niet alledaagse naam voor een band. Blijkt dit een nieuwe Finse band te zijn in het genre van prog / sci fi metal. En wat een ontdekking. Dit is gewoon een heel goede band en hun debuut album (2cd) mag er best wezen. Helaas is er op het internet zeer weinig info terug te vinden over deze band. Wat in elk geval opvalt bij deze band is de fenomenale zang van de zangeres, wiens naam nergens terug te vinden is: krachtig, zuiver, bij wijlen emotioneel. Het doet mij constant denken aan de zangeres van de Guano Apes. Dit is geen metal maar steengoede (prog) rock. Gedurende gans het album door krijg je een vrolijke, goede vibe van de nummers, die weliswaar niet complex zijn, maar wel zeer goed in hun genre. Het openingsnummer ‘Collide’ is een steengoed rock nummer met leuk ritme dat top gespeeld wordt en … wat een stem. Ook ‘Phobia’ mag er best wezen. Een kabbelend ritme waarbij je zit mee te deinen, afgewisseld met up-tempo momenten. Dit doet echt aan Guano Apes denken. ‘No Signal’ start met rustig pianospel en rustig gezang om dan te versnellen: een mooi doomy nummer. ‘Halloween’ is dan weer een compleet ander nummer en heeft veel electro rock invloeden.Verder onthouden we ‘Made Of Star’, een prima rockend nummer, ‘Cydonia’ wat rustig begint om dan er stevig in te vliegen en het toch wat speciale ‘Them’ met Oosterse invloeden. Wat een leuke kennismaking met deze Finse band. Vooral de diversiteit in hun nummers is erg leuk om te aanhoren maar bewijst vooral het grote talent van deze band. Maar vooral de zeer goede zang maakt van The Phantom Of Phobos een band om te onthouden.

Bart Verlinde (85)

Concorde Music Company

Tracklist: cd1 (‘From A Dead Channel’): 1. Collide 2. Phobia 3. Brother Mine 4. No Signal 5. Halloween 6. Made Of Stars 7. Of The Undead 8. Cydonia 9. Counterkarma / cd2 (‘The Uninvited’): 1. The Uninvited 2. Them 3. Dreaming Of Dying