Majestic Downfall: Waters Of Fate

Doom uit Mexico: dat is ook niet alledaags. Nochtans is Majestic Downfall, ontsproten aan het brein van Jacobo Cordoba, met ‘Waters Of Fate’ al aan zijn vijfde album toe. Begonnen als een éénmansproject is de band nu geëvolueerd naar een vier mans formatie. Het album opent met het dertien minuten durende ‘Veins’: een mooi stukje (funeral) doom. ‘Waters Of Fate’ is een mix van logge, trage doom met in het midden pure death metal die voor een mooie afwisseling zorgt en prima gebracht wordt. ‘Contagious Symmetry’ is weer funeral doom: logge riffs, trage, zware drums en angstwekkende grunts. Hoe droeviger en wanhopiger kan muziek nog klinken? ‘Collapsed Pitch Black’ begint dreigend maar iets sneller om dan het tempo en sound van de betere My Dying Bride over te nemen: log, zwaar, maar met toch zin voor melodie. Het bonus nummer, ‘Waters Of Faith’, begint met rustig pianowerk, krakende boxen, en kabbelt zo het ganse nummer door. Voor mij persoonlijk duurt dit nummer te lang: namelijk 11.31 minuten. Voor fans van trage, logge doom is dit best een aanrader, maar voor de doorsnee metalfan zal dit werk te traag en ééntonig zijn.

Bart Verlinde (82)

Chaos Records

Tracklist: 1. Veins 2. Waters Of Fate 3. Contagious Symmetry 4. Spore 5. Collapsed Pitch Black 6. Waters Of Faith