Sabbath Assembly: A Letter Of Red

Sabbath Assembly is een Amerikaanse occulte rock band die inmiddels toe is aan album nummer zes. Je mag ze vrij productief noemen met zes albums op tien jaar tijd. Ze vinden reeds geruime tijd onderdak bij Svart Records waar ze helemaal thuis horen. Uithangbord voor de band is zangeres Jamie Myers, hoogstwaarschijnlijk de onwettige dochter van Jinx Dawson. In elk geval mag je de band plaatsen in het rijtje met Jess & The Ancient Ones, Jex Thoth, Blood Ceremony, Lucifer, etc. Ze spelen het telkens weer klaar om met een onderhoudend album op de proppen te komen. Toch misschien even benadrukken dat Sabbath Assembly veeleer een band is om te beluisteren dan om op te headbangen. Meestal moet je het met vrij korte albums stellen bij Sabbath Assembly, maar het handvol minuten zit meestal volgepropt met eigenaardige geluiden, speciale effecten, tempowisselingen, etc. Liever zoveel variatie op korte tijd dan een uur volmaken met geeuw-muziek. Ik kan ze wederom niet betrappen op vullers. Nee, het is altijd een beetje anders bij Sabbath Assembly. Bij de laatste twee nummers gaat het tempo er trouwens volledig uit. Dit is het soort album waarvoor iedereen tijd en ruimte zou moeten kunnen vrijmaken om intens te genieten van het mooie gemusiceer en de speciale stem van Jamie. Hopelijk krijgen ze binnenkort ook een plekje op een Belgisch podium, wanneer ze uitgebreid toeren in Europa met het al minstens even schitterende Messa.

Frederik Blieck (88)

Svart Records

Tracklist: 1. Solve Et Coagula 2. The Serpent Uncoils 3. Worthless 4. The Weighing Of The Heart 5. Ascend And Descend 6. Hymn Of The Pearl 7. From The Beginning 8. A Welcome Below