Forever Still: Breathe In Colours

Als je een vitrine hebt die eruit ziet als Maja Shining, dan kan je tenminste al zeker zijn van veel bezoekers in je winkel. Tot op heden heeft dit gewerkt omdat Maja als uithangbord de aandacht uiteindelijk wist te trekken naar de essentie van de band, namelijk sterke songs schrijven en onderhoudende performances geven. Het eerst album was een gelaagd experiment en live was Forever Still zeker de moeite waard om te bekijken én beluisteren. Ik vermoed dat het eerste album voor Nuclear Blast niet volledig de verwachtingen inloste, maar toch krijgen ze de kans om zich opnieuw te bewijzen. De eerste twee nummers van het nieuwe album, ‘Rewind’ en ‘Fight’, zijn respectievelijk goed en beter, maar niet veel meer. Het gelijk genaamde ‘Breath In Colours’ is dan wel weer een ander niveau. ‘Is it gone’ valt ook net iets te licht uit. ‘Survive’ is dan weer in orde en die lijn wordt consequent doorgetrokken tot het einde. Met elf nummers in totaal voor een tweede album kan je niet spreken van een grote oogst. Zou Forever Still niet te snel hebben willen terugkomen. Ik vrees het eigenlijk een beetje. Ik ben blij dat ze terug zijn, maar betreur een beetje het niveau. Forever Still brengt moderne alternatieve metal, maar zal zich vooralsnog niet kunnen nestelen in de top van dit genre wegens net te licht bevonden. Da band is gelukkig nog jong, maar volgende keer zou het toch beter raak zijn of de eeuwige middelmatigheid zal de hunne zijn.

Frederik Blieck (80)

Nuclear Blast

Tracklist: 1. Rewind 2. Fight! 3. Breathe In Colours 4. Is It Gone? 5. Survive 6. Do Your Worst 7. Pieces 8. Rising Over You 9. Say Your Goodbyes 10. Embrace The Tide Bonus: 11. Is It Gone? (Acoustic version) 12. Perfect Day