Parallel Minds: Every Hour Wounds … The Last One Kills

Het Franse Parallel Minds werd in 2013 opgestart. De heren zorgen voor een mix van groove metal, thrash metal en een minieme toets progressive metal en zorgden in 2015 voor een full-album, een ep en een single. Nu zijn de heren er terug met dit negen tracks tellende ‘Every Hour Wounds … The Last One Kills’. Een krachtig, gedreven en energiek klinkend ‘Every Hour Wounds …’ opent dit album instrumentaal. Een vrij furieus, maar ook wel melodieus klinkend brokje muziek die het beste doet verhopen voor dit album. ‘The Last One Kills’ sluit daar naadloos op aan en we maken nu ook kennis met de bijtende, agressief klinkende vocalen. Ook ‘Amerinds’ zit in dat straatje: een lekker brutaal klinkende sound op speed gebracht. Toch blijft er wat knagen. Nu en dan krijgen we immers meerdere stemmen door elkaar te horen, en die drukken toch de pret. Net alsof de heren het té mooi, té afgewerkt wilden maken: het klinkt me geforceerd in de oren. Vanaf ‘On Your Own’, een nummer dat aan een langzamer tempo wordt gebracht en ook al minder agressief en brutaal klinkt verslapt de aandacht dan ook zienderogen. ‘I Am’ probeert de meubelen wat te redden met o.a. een mooi uitgewerkte melodieuze gitaarsolo, maar het lang uit gesponnnen ‘Syria’ willen we zo snel mogelijk skippen. Ook de overige nummers kunnen ons niet echt meer boeien ondanks een paar leuke fragmenten. We moeten dan ook stellen dat de start van deze ‘Every Hour Wounds … The Last One Kills’ veelbelovend was, maar dat het geheel dan volledig inzakt. Nee, met dit album heeft Parallel Minds ons zeker niet overtuigd om tot hun fanbasis toe te treden.

Luc Ghyselen (60)

Pitch Black Records

Tracklist: 1. Every Hour Wounds … 2. The Last One Kills 3. Amerinds 4. On Your Own 5. I Am C 6. Syria 7. How 8. The 52Hz Whale 9. Kolyma