Bewitcher: Under The Witching Cross

Met ‘Under The Witching Cross’ is het Amerikaanse trio Bewitcher toe aan zijn tweede full-album. Bewitcher werd in 2013 opgestart en zorgde eerder voor een aantal demo’s vooraleer in 2016 een eerste full-album af te leveren. Het titelloze album liet ons kennis maken met hun gedreven en energieke mix van black metal en speed metal, gekruid met melodieuze gitaarsolo’s. Dit is op dit nieuwe album niet anders. Acht nummers worden je zou geserveerd en zonder dat dit wereldschokkend is geworden, hebben we wel genoten van de kracht en de energie die de nummers uitstralen. We zijn er gelukkig in geslaagd om ons meubilair niet te vernielen tijdens onze wilde sprongen die we maakten bij het beluisteren van dit schijfje. De energie stroomt werkelijk de speakers uit, de krachtige en agressief klinkende vocalen passen hier wonderwel bij. Bass en drums zorgen voor een stevig fundament, de riffs zijn krachtig en ondersteunen de stevige vocalen op een knappe manier. Voeg daar dan de agressief klinkende vocalen aan toe en je hebt een sound om te koesteren. En dat is net wat Bewitcher doet. Zonder ons echt te overbluffen, hebben we erg genoten van de acht tracks op dit tweede album. Misschien is de korte tijdsduur van het album (iets langer dan een half uur) misschien jammer, maar anderzijds is het beter om een halfuur krachtige en stevige muziek te horen zonder miskleunen een stuk beter dan veertig minuten met een aantal momenten die je liever niet had gehoord. Met ‘Under The Witching Cross’ heeft Bewitcher een mooi tweede album aan zijn oeuvre toegevoegd die liefhebbers van black metal / speed metal moet kunnen bekoren. Dit album (en deze band) is zeker het checken waard indien Venom in je lijstje van favoriete bands staat.

Luc Ghyselen (82)

Shadow Kingdom Records SKR 171

Tracklist: 1. Savage Lands Of Satan 2. Hexenkrieg 3. Under The Witching Cross 4. Heathen Women 5. Too Fast For The Flames 6. In the Sign Of The Goat 7. Rome Is On Fire 8. Frost Moon Ritual