Het Britse Dare op tournee (vervolg).

Het Britse Dare werd in 1985 opgestart door Darren Wharton (vocals, keyboards, keytar) en zorgde voor een frisse wind in hard rock landschap met een mix van hard rock, melodic rock en classic rock. De band heeft ondertussen negen full-albums op de markt gebracht ondanks een periode van inactiviteit tussen 1992 en 1998. De naam Darren Wharton moet ongetwijfeld belletjes doen rinkelen bij fans van Thin Lizzy, maar ook gitarist Vinnie Burns kan een pak adelbrieven voorleggen waarvan Ten en Bob Catley de bekendste zijn. De rest van de line-up bestaat tegenwoordig uit Nigel Clutterbuck (bass), Marc Roberts (keyboards) en Kevin Whitehead (drums).

Vorige maand was er het eerste deel van deze tour die hen o.a. naar Diest en Helmond bracht. In mei is er dus het tweede deel en op woensdag 8 mei is de band dan te gast in Titans Club in Lens.

Als support act voor Dare is er het Duitse High Tide, een band die zich muzikaal uitdrukt aan de hand van retro rock (een mix brengt van classic rock, hard rock en melodic rock). Bij MUSIKA weten we niet zo veel meer over dit vijftal zodat we toch wel benieuwd hoe High Tide precies klinkt.

Als liefhebber van Dare krijg je zo een nieuwe kans om de band live aan het werk te zien. Wij, van MUSIKA, zagen de band vorig jaar nog tijdens MelodicRockFest Scandinavia in het Zweedse Malmö en waren daar danig onder de indruk. Meer info vind je alvast op www.mymusicevents.be

Foto’s: Dare @ MelodicRockFest Scandinavia 2018: Andy Maelstaf.