Mike Machine: Alive

Mike Machine lijkt zowat de nieuwe doorstart van Cryonic, een Zweeds power metal gezelschap dat in 2004 werd opgestart en er stond tot in 2017. Cryonic zorgde voor twee full-albums die, zeker in onze contreien, weinig stof deden opwaaien. Onder de naam Mike Machine gaat het gezelschap, in een toch wel gewijzigde line-up, verder. Ook op muzikaal vlak is er wat verandert: in plaats van te kiezen voor aanstekelijke power metal, gaat men nu voor een mix van hard rock, melodic metal en glam metal. ‘Alive’ is het eerste werkstuk onder de naam Mike Machine. Het album telt tien tracks die allen vrij krachtig klinken, zonder het melodieuze aspect uit het oog te verliezen. Tien nummers ook die er vlot in gaan, zonder echte uitschieters en zonder dieptepunten. Als ik er toch een nummer moet gaan uitpikken, zou ik kiezen voor het energieke, aanstekelijke en knap opgebouwde ‘Evil Mind’. Maar eigenlijk zijn ook de overige tracks het vermelden waard. Toch heb ik mijn bedenkingen bij Mike Machine, want net zoals onder de vorige naam, steken de nummers op gebied van composities niet echt boven het maaiveld uit en net daar zal het schoentje knellen voor dit viertal. Daar geen enkel radiostation aandacht schenkt aan dit (sub)genre, kan geen van de nummers indruk gaan maken, kan de band hier niet op tournee komen, en zal zodoende onder de radar blijven steken. Enkel liefhebbers van het (sub)genre zullen aan dit album aandacht schenken, hoe goed de heren het ook bedoelen.

Luc Ghyselen (70)

AOR Heaven AOR 00185

Tracklist: 1. Fight To Survive 2. Alive 3. Paradise 4. It’s My Life 5. In Your Dream 6. Fireball 7. On And On 8. Living On The Road 9. Evil Mind 10. No More