Battle Beast op 5 mei in Biebob.

Het Finse Battle Beast is op zondag 5 mei te bewonderen in Biebob te Vosselaar naar aanleiding van hun doortocht tijdens hun nieuwste tour.

Battle Beast werd in 2005 opgestart door drie schoolvrienden: de gitaristen Anton Kabanen en Juuso Soinio en drummer Pyry Vikki. Wat later kwamen daar, na audities, Eero Sipilä (bass), Janne Björkroth (keyboards) en Nitte Valo (vocals) bij. In 2010, de band had dan reeds een aantal demo’s uitgebracht, won het zestal de befaamde “Wacken Open Air Metal Battle” en sindsdien is er eigenlijk geen houden meer aan. Toen Nitte in 2012 werd vervangen door huidig vocaliste Noora Louhimo was een eerste album (‘Steel’ (2011)) reeds heel goed ontvangen geworden, maar met Noora steeg de populariteit van dit power metal gezelschap nog een stuk. De volgende albums – ‘Battle Beast’ (2013) en ‘Unholy Savior’ (2015) – verstevigden de reputatie van Battle Beast. Toch kreeg de band ook een deukje met het afdanken van Anton Kabanen die werd vervangen door Joona Björkroth. Met het album ‘Bringer Of Pain’ (2017) en hun uiterst energieke en gedreven concert shows werd alle kritiek meteen onder de mat geveegd. Battle Beast staat nog steeds als een huis van vertrouwen. Het nieuwste album, ‘No More Hollywood Endings’ (Nuclear Blast) ligt ondertussen ook in de winkelrekken en dat het vooral dit album zal zijn waar hun setlist rond gebouwd zal worden, lijkt ons duidelijk. Wij, van MUSIKA, zagen de band reeds een paar keer aan het werk en waren telkens onder de indruk van de aanstekelijke maar krachtige power metal, de energieke drive op het podium , én de uitstraling van vocaliste Noora Louhimo zodat een concert van Battle Beast steeds een mooie herinnering is.

Als support act wordt het eveneens Finse Arion aangekondigd. Dit gezelschap werd in 2011 opgestart door gitarist Iivo Kaipainen en zorgt voor een mix van symphonic metal en power metal. Het gezelschap heeft twee full-albums op de markt: ‘Last Of Us’ (2014) en ‘Life Is Not Beautiful’ (2018 – voor bespreking zie rubriek CD review) en staat aan het begin van een veelbelovende muzikale carrière.

Wij, van MUSIKA, kijken alvast reikhalzend uit naar de doortocht van Battle Beast – daarom alleen al werd 5 mei aangekruist in onze agenda – en zullen met argusogen de prestatie van Arion volgen. Meer info vind je alvast op www.biebob.be

Foto’s Battle Beast @ Alcatraz Hard Rock & Metal Fest 2018: Bianca Lootens.