The Shiver: Adeline

Het Italiaanse The Shiver werd in 2005 opgestart en zorgde reeds voor vijf full-albums waarvan deze ‘Adeline’ het meest recente is. ‘Adeline’ werd eigenlijk reeds in 2017 op de markt gebracht maar wordt nu opnieuw via Wormholedeath Records uitgebracht met een extra nummer: een live versie van ‘Light Minutes’. De band bouwde in ieder geval reeds een knappe live reputatie op als support van o.a. Popa Roach, Tarja, Misfits, God Is An Astronaut. Ook deze ‘Adeline’ van het viertal – Federica “Faith” Sciamanna (vocals), Francesco “Finch” Russo (drums), Mauro “Morris” Toti (bass) en Giacomo “Jack” Pasquali (gitaar) – klinkt best wel goed. Niet dan hun visie op alternative metal nu zoveel afwijkt van vele andere bands, maar hun sound is strak, krachtig en aanstekelijk. Drums en bass zorgen voor een heel stevige en solide onderbouw, de riffs klinken strak en gedreven, en de gitaarsolo’s zijn melodieus en goed. Maar de grootste troef van The Shiver zijn de knappe vocalen van “Faith”: geen engelachtige hoge sopraan, maar een sterke prestatie op gebied van cleane zang. Nee, we vallen hier niet stijl van achterover, maar het kwartet heeft duidelijk een mooie visie op alternative metal waardoor we wel gecharmeerd zijn. Enkel het feit dat er toch vrij vaak naar rustiger passages wordt gegrepen, is minder ons “ding”, maar dat is dan wel onze persoonlijke opinie. ‘Adeline’ van The Shiver verdient best wel deze heruitgave via Wormholedeath Records en hopelijk voor de band opent dit meer deuren.

Luc Ghyselen (72)

Wormholedeath Records

Tracklist: 1. Awaiting 2. Adeline 3. Rejected 4. Wounds 5. How Deep Is Your Heart, How Deep Is Your Soul 6. Light Minutes 7. High 8. Pray 9. Miron-Aku 10. Electronoose 11. Light Minutes (live)