Steel Night: Fight Till The End

Het Mexicanse Steel Night ontstond in 2016. Het gezelschap – Jebuz Mota (bass), Richi DeVoll (drums), Raúl Domínguez (gitaar), Alberto DeMartini (gitaar) en Jahaziel Quiroga (vocals) – won in 2018 the “Wacken Open Air Metal Battle Mexico” en mocht zodoende aantreden op het befaamde Duitse metal festival. Daar trok het vijftal met hun traditional heavy metal de aandacht van Iron Shield Records zodat we nu dit eerste full-album van de heren kunnen beluisteren. Zoals gezegd: dit is traditional heavy metal zonder zin voor nieuwe uitdagen en dus perfect aansluitend bij wat we ook in de jaren tachtig te horen kregen. Negen nummers brengt het kwintet die krachtige vocalen bevatten met die typische hoge uithalen, snedige riffs, punctuele melodieuze gitaarsolo’s, én een stevig fundament van bass en drums. Niets nieuws onder de zon dus en daar de nummers goed zijn opgebouwd en gearrangeerd zonder dat we evenwel overdonderd worden, zorgt Steel Night hier voor zo’n drie kwartier aangenaam luisterplezier. Dit is meteen een aangename kennismaking met dit gezelschap, maar om nu alles te laten vallen en vliegensvlug naar de platenboer te rennen: nee, dat nu ook weer niet.

Luc Ghyselen (70)

Iron Shield Records ISR 079-19/C

Tracklist: 1. We Are Metal 2. Run For Your Life 3. Spell Witch 4. Red Alert 5. Heavy Metal Storm 6. Fight Till The End 7. You Lost My Heart 8. Wings Of Steel 9. Made Of Steel