Robin Trower: Coming Closer To The Day

De Britse gitarist / vocalist Robin Trower is al lang geen onbekende meer in de muziekwereld. Als zeventien jarige knaap startte hij met een allereerste bandje: The Paramounts. Tussen 1967 en 1972 was hij te horen als gitarist bij Procol Harum. Daarna ging hij onder de naam Robin Trower Band verder. Maar ondanks een aantal knappe albums werd hem steeds verweten iets te nadrukkelijk in de voetstappen van Jimi Hendrix te lopen. Op dit nieuwe album is daar maar weinig van te merken: de nadruk ligt overduidelijk op gevoelige blues. Een beetje rock blijft er af en toe wel in zitten, maar dat wordt overduidelijk overschaduwd door de op traditionele blues gerichte gitaarsound. Voeg daar de heel soulvolle vocalen aan toe en ‘Coming Closer To The Day’ mag je in het vakje “blues” onderbrengen. Vernieuwend is dit heel zeker niet, maar de nu vierenzeventig jarige artiest zorgt wel voor twaalf knappe nummers met intense soulvolle vocalen en subliem, rustig gitaarwerk. ‘Come Closer To The Day’ boeit echt wel van begin tot eind, zonder uitschieters (niet in positieve zin, maar heel zeker niet in negatieve zin), en nodigt uit om meer werk van Robin Trower te gaan beluisteren.

Luc Ghyselen (75)

Provogue Records / Mascot Label Group PRD 75831

Tracklist: 1. Diving Bell 2. Truth Or Lies 3. Coming Closer To The Day 4. Ghosts 5. Tide Of Confusion 6. The Perfect Wrong 7. Little Girl Blue 8. Someone Of Great Renown 9. Lonesome Road 10. Tell Me 11. Don’t Ever Change 12. Take Me With You