Masked Intruder: III

Masked Intruder is een Amerikaans viertal dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van pop / punk en zo zijn er een heel pak bands actief tegenwoordig. Wat Masked Intruder dan een beetje extra’s heeft op die andere bands is het feit dat het viertal allen een gekleurde bivakmuts dragen en dan ook toepasselijk de naam van hun muts hebben aangenomen: Intruder Blue, Intruder Green, Intruder Yellow en Intruder Red. Met ‘III’ is het viertal aan zijn derde full-album sinds de opstart in 2010. In de V.S. is dit soort muziek echt wel “hot” en ja, het klinkt niet onaardig, maar toch veel te braafjes, veel te gepolijst naar onze oortjes die het liever rauw en krachtig horen. Twaalf nummers lang proberen de heren hun uiterst aanstekelijke catchy pop (met wat punk invloeden) aan ons verkocht te krijgen, maar veel meer dan eens mee knikken met het nummer, eens wat mee tappen met onze voet op het ritme, gebeurt er niet. Nee, geef punk maar met een rauw en ruw randje en dan kunnen we dit best verteren, maar dit neigt veel te veel naar pop en is dus veel te mainstream naar onze smaak. We kenden Masked Intruder niet écht en daar zal deze ‘III’ niet echt veel aan veranderen. Dit is leuk om eens als tussendoortje te horen, maar niet om maandelijks, wekelijks, laat staan dagelijks te beluisteren.

Luc Ghyselen (55)

Pure Noise Records

Tracklist: 1. No Case 2. Mine All Mine 3. All of My Love 4. Just So You Know 5. I’m Free (At Last) 6. Please Come Back To Me 7. B & E 8. Maybe Even 9. Not Fair 10. Stay With Me Tonight 11. Dream A Little Dream 12. I’ll Be Back Again Someday