S91: Along The Sacred Path

S91 is een Italiaanse christelijk geïnspireerde metal band die symphonic metal, power metal en progressive metal combineert tot een heel krachtig en mooi geheel. Het debuut, ‘Behold The Mankind’, uit 2016 was een concept over de historie van de mensheid gezien vanuit het oogpunt van de Christelijke theologie. Ook nu weer kan je ‘Along The Sacred Path’ als een conceptalbum beschouwen. Je krijgt tien nummers aangeboden die de geschiedenis van het Christendom probeert te duiden aan de hand van tien portretten van belangrijke figuren uit de Europese geschiedenis. Elk nummer straalt kracht uit, is mooi opgebouwd en gearrangeerd zodat elke rechtgeaarde liefhebber van progressive power metal dit kan smaken. Vooral vocaliste Maria ‘Mari’ Londino maakt met haar soepele vocalen indruk. Maar dan doe ik eigenlijk de overige bandleden onrecht aan. De solide en krachtige basis wordt mooi verzorgd door Giacomo “Giachi” Mezzetti (drums, percussie) en Giacomo “Jack” Manfredi (bass). Het gitaarspel van Francesco “Franz” Romeggini is bij momenten om vingers en duimen af te likken, terwijl de keyboards (Francesco “Frank” Londino) zowel aanvullend te horen zijn als dat er heel knappe solo-momenten opduiken. Mannelijke vocalen (gitarist Francesco en drummer Giacomo) zorgen voor extra accenten en contrasten met de loepzuivere schitterende vocalen van Maria. Kortom, we zijn best wel gecharmeerd van S91 en deze ‘Along The Sacred Path’. … En nee, we zijn geen devote Christenen.

Luc Ghyselen (85)

Rockshots Records

Tracklist: 1. Constantine The Great 2. Saint Patrick 3. Pope Gregory I 4. Olaf II Haraldsson 5. Godfrey Of Bouillon 6. Joan Of Arc 7. Martin Luther 8. John Williams 9. Dietrich Bonhoeffer