2 Wolves: Our Fault

2 Wolves is een Finse band die een mix brengt van gothic en melodic doom / death metal. Opgericht in 2011 brengen deze Scandinaven met ‘Our Fault’ hun vierde langspeler uit. En dit is een voltreffer. Al bij het openingsnummer, ‘Unwritten names’, hoor je dat deze band heel wat in zijn mars heeft. Melodieuze riffs als begintune, zware cleane zang neigend naar lichte grunt, mooie tempowisselingen: dit klinkt als de betere Paradise Lost. Op ‘Strange Patterns’ gaat er al steviger en sneller aan toe: fans van o.a. Insomnium zullen hier van smullen. ‘Of Storm And Sands’ begint met zware, logge doom met diepe grunts van het hoogste niveau om dan de wat meer melodieuze toer op te gaan met mooie cleane zang: top nummer, de ritmeversnellingen zijn hier zeer sterk. Verder onthou ik nog ‘Tuhat Kertaa’, wat wel Fins zal zijn, met een erg leuke riff die doorheen het ganse nummer klinkt: mooi nummer in het Fins gezongen. De eerste kennismaking met 2 Wolves is best meegevallen: rasartiesten, perfecte mix van gothic, doom en melodic death metal. Diverse zangstijlen, goed gecomponeerde nummers en een productie die af is. Voor fans van Paradise Lost, Novembers Doom, Insomnium, Opeth, Katatonia, Amorphis.

Bart Verlinde (85)

Inverse Records

Tracklist: 1. Unwritten Names 2. Strange Patterns 3. Of Storm And Stars 4. Regret 5. Dreaming Beneath 6. Departures And Arrivals 7. Blame 8. Tuhat Kertaa 9. The Fault Is Ours