Warrior Path: Warrior Path

Warrior Path is volledig ontsproten aan het brein van Andreas Sinanoglou (gitarist / songwriter). Sinds hij achttien was geworden, bleef dit in zijn hoofd rond tollen, maar nooit kreeg hij de kans zijn ideeën in werkelijkheid om te zetten. Tot nu dus. Met Bob Kasionis (Firewind, Serious Black) als producer, toetsenist en bassist werden al deze ideeën op een schitterende manier omgezet en vertaald tot dit album. Drums worden verzorgd Dave Rundle, zodat enkel nog een geschikte vocalist moest gevonden worden om de epische melodic power metal die Andreas in gedachten had te verwoorden. Andreas had één naam in gedachten: Yannis Papadopoulos (Beast In Black). Enkele mailtjes later was alles in kannen en kruiken. En nu kunnen ook wij genieten van ‘Warrior Path’, een tien tracks tellend debuutalbum die ons meeneemt op een reis tussen oorlogen, krijgers en piraten. Fantasy verhalen die je ook kan projecteren op het hedendaagse leven volgens de meegeleverde info. Wij hebben er niet echt lang bij stil gestaan, maar hebben wel genoten van de soepele en krachtige vocalen van Yannis (die hier misschien wel zijn beste vocalen prestaties ooit aflevert), de strakke drumpatronen van Dave, het flitsende gitaarwerk van Andreas, de stevige riffs, de pompende en stuwende basslijnen, en de toegevoegde waarde van de keyboards. Het geheel klinkt groots, de songs werden goed opgebouwd en gearrangeerd, en er zit voldoende afwisseling tussen krachtiger en rustiger momenten om te blijven boeien. Zodoende weet Warrior Path ons met dit debuut te boeien van begin tot eind, zonder zwakke momenten, maar tevens zonder echte uitschieters. Meer moet dit eigenlijk niet zijn om MUSIKA over de streep te trekken.

Luc Ghyselen (80)

Symmetric Records SYMREC 007

Tracklist: 1. Riders Of The Dragons 2. The Hunter 3. A Sinnersworld 4. Stormbringers 5. Black Night 6. The Path Of The Warrior 7. Fight For Your Life 8. Mighty Pirates 9. Dying Bird Of Prey 10. Valhalla I’m Coming