FM: The Italian Job

In 2018 bracht FM hun tiende album, getiteld ‘Atomic Generation’, uit. De bijhorende tour startte op 29 april in Milaan op het Frontiers Rock Festival. Deze show werd met meerdere camera’s geregistreerd. Het album is dan ook als blu-ray en als cd te verkrijgen. In anderhalf uur kunnen we genieten van dertig jaar FM, met nummers zowel uit hun beginperiode alsook van recenter werk. Vaak zijn het favoriete tracks van de fans of all-time klassiekers. FM bestaat uit de legendarische zanger / gitarist Steve Overland, gitarist Jim Kirkpatrick, bassist Merv Goldsworthy, drummer Pete Jupp en keyboardspeler Jem Davis. Met deze extra opname-druk op de schouders kozen ze ‘Black Magic’ als opener van de show, afkomstig van hun recentste album. Na een rondje met oudere nummers, zoals ‘I Belong To The Night’, Someday’ en de verrassing ‘Let Love Be The Leader’ zat de sfeer er goed in. Het publiek, dat de Live Club volledig vulde, bleef verder zingen als het nummer ‘Killed By Love’ al gedaan was. De daarop volgende epische gitaarsolo sloot naadloos aan op ‘Over You’ uit hun album ‘Metropolis’ van 2010. De ballad ‘Closer To Heaven’ gaf de intieme sfeer een boost en met heel veel passie zong Steve het nummer samen met zijn publiek. De energie vloeide zo van het podium. Na het energieke ‘Does It Feel Like Love’ zette Jem Davis op keyboard het breekbare ‘Story Of My Life’ in en werd met een zoveelste prachtige vocale prestatie van Steve bijgestaan. Het daardoor muisstil geworden publiek genoot met volle teugen. De ritme tandem, Pete Jupp en Merv Goldsworthy, trok daarna de trein terug op volle toeren en in enkele oudere nummers kon ook snarenplukker Jim Kirkpatrick terug uitblinken. De show werd afgesloten met ‘That Girl’ en ‘Other Side Of Midnight ‘ van het album ‘Indiscreet’ uit 1986. Het luid applaus van het zingend publiek bevestigde dat FM erin geslaagd was geschiedenis te schrijven op Italiaanse bodem. De opnames geven een goed beeld van wat je live van deze fantastische band mag verwachten. ‘The Italian Job’ zal vanaf heden een nieuwe betekenis hebben naast de gekende film uit 2003. Dit live album werd geproduceerd door de mix-master van Frontiers zelf, Alessandro Del Vecchio, wat meteen verklaart waarom alles zo mooi en goed klinkt. Het album is een absolute aanrader voor liefhebbers van melodieuze rock.

Rocking Klingon (80)

Frontiers Records FRCDVD 918

Tracks: 1. Intro 2. Black Magic 3. I Belong To The Night 4. Life Is A Highway 5. Let Love Be The Leader 6. Someday (You’ll Come Running) 7. Killed By Love 8. Metropolis 9. Over You 10. Closer To Heaven 11. Does It Feel Like Love 12. Story Of My Life 13. Love Lies Dying 14. Bad Luck 15. Tough It Out 16. That Girl 17. Other Side Of Midnight