West Bound: Volume 1

West Bound is een hardrock / bluesband met vocalist Chas West (Resurreciton Kings, ex-Bonham, Lynch Mob etc.) en gitaristen Roy Z (Bruce Dickinson, Halford, Tribe of Gypsies) en Jimmy Burkard. Verder vinden we Jason Cornwell aan de bas, Dave ” Chilli ” Moreno achter de drum en Stephen Leblanc aan de keys. De groovy opener ‘Never Surrender’ laat ons meteen voelen dat de heren een voorliefde voor Whitesnake hebben. Ook de productie lijkt uit de eighties te komen door deze typische bluesy sound. Chas West lijkt de perfecte combinatie met een typische krachtige strot die perfect past bij dit genre. ‘Dance Of Life’ is dan weer iets meer blues gericht met tragere arrangementen en het betere gitaar- en drumwerk. Je kan deze heren duidelijk niet in één muzikaal vakje krijgen, daarvoor is hun geluid te groot(s). ‘Ain’t Gonna Drown’ en ‘Beautiful Dream’ zijn twee classic rock nummers richting Rainbow en Deep Purple. Deze laatste vinden we ook als lyric video op YouTube terug: https://www.youtube.com/watch?v=cKWqipsDTaA. Afsluiter ‘Traveller’, dat met een Led Zeppelin achtige zwevende, rokerige sfeer best te genieten is met de nodige joints, zorgt voor een sfeervol einde van dit eerste deel (Volume I). Alle nummers passen goed bij elkaar en ademen dezelfde geest uit. Het ene is wat zwaarder dan het andere, soms meer richting blues, soms classic rock, maar telkens met een stevige groove. Wellicht mogen we nog een “Volume 2” vol heerlijke bluesy hardrock, met knappe melodieën verwachten, tenzij de heren ons goed beet hebben.

Rocking Klingon (75)

Frontiers Records FRCD 915

Tracks: 1. Never Surrender 2. Dance Of Life 3. Ain’t Gonna Drown 4. Beautiful Dream 5. Nothing 6. Roll The Bones 7. On My Own 8. Keeper Of The Flame 9. Turn To You 10. No Room For Sympathy 11. Traveller