Infinitas: Skylla (ep)

Infinitas is een Zwiters folk metal gezelschap dat sinds 2009 aan een muzikale carrière timmert. Een eerste teken van leven, althans op gebied van cd’s, was er in 2015 met een drie tracks tellende ep ‘Self-Destruction’ getiteld. In 2017 was er dan met ‘Civitas Interitus’ een eerste full-album. En vorig jaar zorgde de band – Andrea Böll (vocals, percussie), Selv Martone (gitaar), Tinu Telli (bass), Irina Melnikova (viool, background vocals) en Pirmin Betschart (drums, vocals, percussie, klarinet) – voor deze vier tracks tellend ep die duidelijk de folk kant van Infinitas in de kijker zet. Die viel nu pas op onze elektronische deurmat, vandaar dus de misschien wat late bespreking. ‘Skylla’ opent dit schijfje knap met een gedreven en energiek klinkend stukje muziek waarin de mooie vocalen en het knappe vioolspel met de meeste aandacht gaan lopen. ‘Conclusio’ is dan weer een heel rustgevend stukje muziek dat amper iets meer dan een minuut van je tijd weg hapt. Door de viool klinkt dit weemoedig. ‘Samuel’, een nummer dat je ook op het full-album terug vindt, wordt hier in een akoestische versie gebracht zodat vooral de folk kant van Infinitas wordt geaccentueerd. De vrouwelijke vocalen worden ondersteund door mannelijke background vocalen en klinken hier toch net iets minder vlot dan tijdens de openingstrack. ‘Leprechaun’ is weer een instrumentaal nummer geworden waarin klarinet en viool mooi samen gaan en zodoende nogmaals de nadruk leggen op het gegeven folk in een alweer rustgevend nummer (al bevat het nummer ook een mooi en energiek up-tempo stukje). Al bij al een niet onaardige ep van deze band, al hadden we ook graag eens de metal kant gehoord.

Luc Ghyselen (68)

Independent Release

Tracklist: 1. Skylla 2. Conclusio 3. Samael 4. Leprechaun