The Cruel Intentions, De Verlichte Geest.

The Cruel Intentions, supports: Strÿkenine, WildHeart, L.A. Cobra, Wildstreet – 16/03/2019 – De Verlichte Geest, Roeselare.

Vorig weekend was het eerste rock ‘n roll / glam / sleaze weekend in de buurt. Dus appèl voor iedereen die dit genre een warm hart toedraagt. Niet minder dan vijf bands stonden te popelen om het podium te betreden. Op een dag waar niet iedereen de dag zelf of de dag erna moet werken was het een feestje in De Verlichte Geest en alweer een aangenaam vertoeven.

19h00 – 19h30: Strÿkenine

Strÿkenine was de eerste band die het podium betrad. Ik kende deze groep niet en heb dan ook pro-actief wat speurwerk gedaan. Deze Zweden hebben een ep uitgebracht en op Youtube https://www.youtube.com/watch?v=GXJAzy6oRow kon ik het nummer ‘Stay Away’ vinden. Deze kon ik ook op hun setlist terugvinden, die ik kon inkijken vlak voor ze begonnen. De zeskoppige band, bestaande uit zanger Jacob Petäjämaa, gitaristen Andi Sarandopoulos en Alex Zackary, bassist Tony Bakircioglu, drummer Henrik Remesaho en keyboardspeler Patrik Törnblom zorgen voor een goede interactie met het publiek. De opvallend goede drummer stal bij momenten de show door zijn intens drumwerk, waar ondergetekende spontaan vrolijk van werd. De meeste nummers uit de set zijn op hun ep terug te vinden, maar we kregen nog drie nieuwe tracks. Vooral de laatste twee waren melodieus sterk en gaven een goede eindbalans van deze opener.

19h50 – 20h30: WildHeart

WildHeart kennen we al een tijdje en recent zijn de heren bezig met een opvolger aan het inblikken van hun debuutalbum dat tevens hun bandnaam draagt. Hun agenda lijkt voor 2019 goed vol te lopen. De geoliede machine ging op gang en dat deze band optreden na optreden groeit heb ik wellicht al eens eerder beschreven maar ook deze keer waren ze duidelijk een stap voorwaarts gesprongen. Met Farty aan zang, Foxx en Juice op gitaar, Stevie Dee op bass en Thunderberck op drum had WildHeart in een mum van tijd de zaal in hun macht. Zeven nummers rolden als een trein en de sfeer zat er duidelijk in toen velen hun nummers feilloos meezongen. Recentelijk brachten ze met een tracklist en coverart een ferme teaser maar hun nieuw materiaal. Echter, daar losten ze niet veel over, op een nummer (‘Rumors’) na, dat ook gans in hun gekende stijl ligt. Bleek dat ze dit nummer voor een tweede keer live brachten.

20h50 – 21h30: L.A. Cobra

Met wat vertraging begon L.A. Cobra aan hun lijstje. Aan de looks van de blonde zanger kon je helemaal niet zien dat dit een Zuid-Afrikaanse (jawel!) glamband was. Wellicht de enige van die streek, maar dan ben je ook meteen de beste! Enkele nummers zorgden voor extra sfeer, zoals het mooie ‘Danger Danger’, dat vrolijk aangekondigd werd als “How Much Snake Can You Take” of in hun eigen taal “Hoeveel slange kan jy vang”. Gastzanger van de avond bleek Jansy Debusschere te zijn, die we kennen van CoqRock. Zijn verschijning op het podium was een frisse wind en zo kon zanger/gitarist Don Cobra extra tijd steken voor poseerwerk samen met gitarist Slade en bassist Ewil Honey. The Animal op drum zat hiervoor iets teveel achteraan op het podium. ‘I Don’t Want Somebody To Love” kwam krachtig over en zette de zaal in vuur en vlam. Achteraf kon Jansy nog een kiekie van de band voor een uitgelaten publiek nemen.

21h50 – 22h35: Wildstreet

Met een naam als Wildstreet is een mens toch benieuwd wat deze heren live brengen. Dat het geen doetjes waren kon ik al vermoeden. Toen zanger Eric Jayk op het podium kwam werd dit enkel maar bevestigd. Soms heb je van die personages die spreken zonder woorden te gebruiken. De man was ronduit de ster van de avond met zijn punk kapsel en geschminkte gezicht. Ook de mimiek van de man deed me soms de wenkbrauwen fronsen, al bedoel ik dat positief. De heren hadden trouwens een primeur want het was blijkbaar het eerste optreden van Wildstreet in België. Deze Amerikaanse rock ’n roll band uit The Big Apple spelen hun laatste concert van hun Europese tournee. En dat hebben we geweten. De dynamiek droop van het podium en deze “Kings Of New York City” brachten een erg sterke set. Opener ‘Wake Up’ vloog met de deur in huis en de ene hit na de andere kwam. Een setlist kon ik niet vinden, maar zanger/gitarist Eric Jayk, gitaristen Jimmie Marlowe en Dom; bassist Jonny D en drummer Lock kwamen erg dynamisch over dankzij de vele interactie met het publiek. Een zalig optreden, wat mij betreft mogen deze heren zeker terug komen!

23h00 – 00h00: The Cruel Intentions

Maar headliner van de avond was The Cruel Intentions, dat eigenlijk nog maar vanaf 2015 in Oslo van start ging. We konden dit ruig allegaartje van muzikanten vorig jaar ook al op WildFest leren kennen met hun album ‘No Sign Of Relief’. Dit smaakte toen naar meer en vanavond kregen we dus meer. Een ferme setlist van vijftien tracks lag op ons te wachten en daar konden we nummers als ‘Intoxicated’, ‘Go fuck Yourselves’ in terugvinden. Zanger Lizzy DeVine entertainde het publiek tussen de nummers door en bedankte hen meerdere keren voor het enthousiasme waarmee het publiek elk nummer weer voluit ging. Samen met gitarist Kristian Nygaard Solhaug, drummer Eiliv Sagrusten en bassist Mats Wernerson zorgden de heren voor een erg uitgelaten feestje.

Met dank aan Jan De Greve en Mike de Coene.

Tekst en foto’s: Andy Maelstaf.