Elvenking in De Verlichte Geest te Roeselare.

Exact twee jaar na de laatste doortocht in De Verlichte Geest is het Italiaanse Elvenking opnieuw te gast in Roeselare. Op woensdag 24 april is Elvenking er terug met de “3 Ways To Magick European Tour” en worden Frozen Crown en Desert als support acts meegebracht.

Elvenking werd in 1997 opgestart en brengt een mix van melodic power metal met folk elementen. Dit leverde tot nog toe negen full-albums op waarvan het laatste, ‘Secrets Of The Magick Grimoire’, uitgebracht werd in 2017. We herinneren ons nog dat we twee jaar terug best wel genoten hebben van Elvenking en dat zal ook nu wel weer het geval zijn, want het zestal zorgde toen voor een heel knappe set die energiek en gedreven wordt gebracht.

Maar eerst worden we dus opgewarmd door Desert, een power metal band uit Israël. De band werd in 2002 opgestart en de discografie van dit vijftal telt momenteel twee full-albums waarvan ‘Never Regret’ (2015) het meest recente is.

Daarna is het de beurt aan het eveneens Italiaanse Frozen Crown. Dit power metal gezelschap werd pas in 2017 opgestart en zorgde reeds voor twee full-albums: ‘The Fallen King’ (2018) en het onlangs op de markt gebrachte ‘Crowned In Frost’ (Scarlet Records – review vind je in onze rubriek CD review).

Meteen drie goede redenen om naar Roeselare af te zakken op woensdag 24 april. Meer info vind je alvast op volgende facebookpagina: https://z-m-www.facebook.com/events/1250322931759651/

Foto’s Elvenking @ De Verlichte Geest, Roeselare 2017: Luc Ghyselen.