Vierde editie van WildFest!

Op 25 mei is er een nieuwe editie, de vierde ondertussen, van WildFest, een festival dat focust op melodic rock, hard rock, glam metal en sleaze. Acht bands mogen er dit jaar aantreden in JC Spiraal te Geraardsbergen en het belooft, alvast voor liefhebbers van het genre, een schitterende dag te worden. We zitten het achttal even op een rijtje zodat je wat duiding meekrijgt i.v.m. De bands die je, eventueel, wat minder goed zou kennen.

Opener van dienst is Raider, een Belgische viertal uit de buurt van Gent dat zich muzikaal uitdrukt aan de hand van een mix van hard rock, glam metal en hair metal. De eerste ideeën dateren reeds uit 2013 en momenteel heeft het kwartet een demo als visitekaartje.

Snakebite is een Duits viertal dat in 2013 voor een titelloze demo zorgde. Intussen heeft het gezelschap ook twee full-albums op de markt waarvan ‘Rise of The Snake’ (2018) het meest recente is. Voorwacht je aan een set stevige, maar klassieke, hard rock.

Het Britse Midnite City werd pas in 2017 opgestart. Over deze band tasten we bij MUSIKA nog wat in het duister (we kennen nu ook niet alle bands die actief zijn), wel kunnen we zeggen dat de heren zich uitdrukken aan de hand van arena rock (denk een beetje richting Def Leppard, Bon Jovi).

Het Belgische WildHeart is een constante factor op WildFest en dat mag wel, want dit Belgische vijftal zorgt telkens opnieuw voor sterke live performances en dat zal ook deze keer niet anders zijn. En als ze dan ook nog eens uitpakken met de voorstelling van hun nieuwe album, dan weet je eigenlijk reeds vooraf dat je gebeiteld zit voor een knappe en stevige set hard rock, sleaze, glam metal van WildHeart.

Het Zweedse Art Nation ontstond in 2014 en drukt zich muzikaal uit aan de hand van melodic rock. Het vijftal zorgde reeds voor twee knappe full-albums waarvan ‘Leberation’ (2017) het meest recente is. Verwacht je aan een mix van AOR, melodic rock en hard rock.

Het Finse Shiraz Lane werd reeds in 2011 opgestart maar het is pas sinds 2015 dat de puzzelstukjes in de juiste plooi vallen. Hun meest recente album, ‘Carnival Days’ (Frontiers Records, 2018) kreeg lovende kritieken en wij van MUSIKA waren reeds zeer te spreken over hun doortocht in België als support act van H.E.A.T. (zie onze rubriek “Concert Review”).

Het Duitse The New Roses werd vorig jaar ook al aangekondigd maar moest uiteindelijk forfait geven. Dit zal het gezelschap nu wel goed willen maken met hun gedreven en krachtig klinkende mix van hard rock en classic rock. De band werd in 2007 opgestart en hun discografie telt momenteel drie full-albums waarvan ‘One More For The Road’ (Napalm Records, 2017) het meest recente is.

Afsluiter van de vierde editie van WildFest is niemand minder dan het Zweedse Crazy Lixx. Dit gezelschap werd in 2002 opgestart in de buurt van Malmö en drukt zich uit aan de hand van hard rock, glam metal, sleaze, en AOR, kortom een band die hier zijn plaatsje zeker en vast verdient. Crazy Lixx heeft vijf full-albums op de markt waarvan ‘Ruff Justice’ (Frontiers Records, 2017) het meest recente is.

Meteen acht goede redenen om als de bliksem je ticket(s) te bestellen voor de vierde editie van WildFest op 25 mei. Meer info nodig? Die kan je alvast vinden op www.wildfest.be