Blast From The Past Fest: de eerste namen!

Op zaterdag 7 december is het weer zover: een nieuwe editie van Blast From The Past Fest. Intussen maakten de organisatoren reeds vier namen bekend van bands die er die dag bij zullen zijn.

Zo kunnen we nu al beginnen uitkijken naar Fist, een Britse heavy metal / hard rock band die in 1978 werd opgestart, maar ondertussen al een paar keer de handdoek in de ring gooide. Sinds 2013 lijkt de band terug actief. Een drietal full-albums sieren hun discografie.

Het Amerikaanse Spiritual Sickness laat nog niet echt veel belletjes rinkelen bij MUSIKA, maar daar kan dus op 7 december verandering in komen.

Het eveneens Amerikaanse Cage ontstond in 1992 en zorgt voor een mix van power metal en heavy metal. Dit gezelschap heeft reeds zeven full-albums op de markt waarvan ‘Ancient Evil’ (2015) het meest recente is.

En heel onlangs werd ook een vierde naam bekend gemaakt: het Britse Praying Mantis. Dit gezelschap werd in 1979 opgestart door de broertjes Chris en Tino Troy die ook nu nog steeds deel uitmaken van de huidige line-up. De band brengt een mix van heavy metal, power metal en hard rock en zorgt er steeds voor dat dit uiterst melodieus klinkt.

Wij, van MUSIKA, hebben die datum alvast in onze agenda ingekleurd. Meer info vind je alvast op https://www.facebook.com/bftpfestival/