Seventh Wonder op 20 april te Diest.

Op zaterdag is het Zweedse Seventh Wonder te gast voor een exclusief concert in België in de Moonlight Music Hall te Diest.

Seventh Wonder is een progressive power metal band opgestart in 2000 door bassist Andreas Blomqvist, gitarist Johan Liefvendahl en drummer Johnny Sandin. Wat later kwam toetsenist Andreas Kyrt Sönderin erbij en werd de stijl beter gevormd. De zoektocht naar een vaste vocalist bleek een moeilijker bevalling en uiteindelijk werd het debuutalbum, ‘Become’ uit 2005, afgemaakt met Andi Kravljaca achter de microfoon. Die verliet korte tijd later de band en werd vervangen door Tommy Karevik, je waarschijnlijk ook wel bekend van Kamelot. Nog drie albums volgden – ‘Waiting In The Wings’ (2006), ‘Mercy Falls’ (2008) en ‘The Great Escape’ (2010) – vooraleer drummer Johnny Sandin werd vervangen door Stefan Norgren. Daarna bleef het, als het op albums aan komt, wel heel stil rond Seventh Wonder, want het is pas vorig jaar dat we nieuw werk van de band te horen kregen: ‘Tiara’ (Frontiers Records FRCD 870 – voor review, zie onze rubriek CD review). Wij, van MUSIKA, zijn alvast enthousiast over het album en kijken dan ook reikhalzend uit naar een live concert van deze band, want hoogstwaarschijnlijk zullen een pak nummers in de setlist opduiken van dit laatste album.

Als support act wordt het Nederlandse Methusalem aangekondigd. Dit heavy metal gezelschap uit Friesland werd eveneens in 2000 opgestart. De discografie van dit vijftal telt slechts een full-album (‘Unite And Conquer’) en die dateert reeds uit 2010. Voor ons is het een beetje koffiedik kijken wat we van dit kwintet echt mogen verwachten.

Maar dankzij Seventh Wonder, een band die we eigenlijk niet zo vaak aan het werk kunnen zien en horen, hebben we alvast 20 april in onze agenda ingekleurd. Meer info vind je op volgende facebookpagina: https://www.facebook.com/events/2353931768169443/